Overbos DVVAOntspannen reisden de spelers van DVVA 1 afgelopen zaterdag naar Hoofddorp. Het kunstgras mét rubberkorrels van Overbos lag er mooi bij. Na het gelijkspel van verleden week uit bij koploper HBOK waren de spelers vol vertrouwen. “Bij winst doen we weer helemaal mee in de tweede periode”. Trainer Smakman liet het team ongewijzigd.

(foto: Het Amsterdamsche Voetbal)

De eerste minuten waren wat onwennig. Keeper Waleson schatte de afmetingen van zijn strafschopgebied verkeerd in en pakte de bal klemvast ruim buiten de zestien meter.

Heel Overbos schreeuwde om een rode kaart. De scheids deed het af met geel en verklaarde later dat dit een nieuwe regel betreft. “Bij hands van de keeper buiten de zestien alleen rood als er een scoringskans wordt ontnomen, en daar was geen sprake van” aldus de jonge leidsman. Trainer Smakman reageerde direct door tweede keeper Spaans te laten warmlopen, voor het geval dat.

bol dvvaNa de domper van vorige week - een 0-2 verlies in eigen huis tegen EVC - kreeg het eerste team van DVVA zaterdag de mogelijkheid zich direct te herpakken en de weg naar boven in te slaan. Tegenstander: csv BOL uit het gelijknamige Broek op Langedijk. De wedstrijd betekende tevens het begin van periode 2 in de Tweede Klasse A; een extra motivatie om drie punten mee te nemen naar Amsterdam.

Vijftig kilometer verwijderd van het eigen Drie Burgpad bleek de regen een aardige duit in het zakje te hebben gedaan. Het (ietwat bolle) veld was met name aan de zijkanten niet goed bespeelbaar, maar de scheidsrechter uit Maassluis(!) besloot dat hij zijn kilometers niet voor niets afgelegd. Iets na half drieën floot de arbiter van dienst dan ook voor het begin van de wedstrijd. DVVA was van tevoren gewaarschuwd voor de dynamiek en het scorend vermogen van de BOL-ploeg. Nummer ‘9’ en ‘10’, twee jonge gasten, hadden in de vorige wedstrijden vooral die kwaliteiten voor hun rekening genomen.

Foto: D&P Sportfotografie (meer foto's hier). 

DVVA ZOB3 2Ook dit weekend deed de koperen ploert er weer alles aan om er een heerlijke voetbalmiddag van te maken op Sportpark Drieburg. Tellen we daar de prima seizoenstart van de beide kemphanen bij op en de echte voetballiefhebbers gingen er eens goed voor zitten. Met Daan Waleson weer terug onder de lat en de felle Vincent van Vliet wederom als rechtsback begonnen de mannen van trainer Smakman vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Al snel bleek dat de strijd om de felbegeerde punten met verschillende wedstrijdtactieken werd geambieerd. De geelzwarte equipe met het vertrouwde aanvallende 4-4-3 en de Zuidoost Beemsterlingen met het meer behoudende 4-4-2. (Foto: Het Amsterdamsche Voetbal)

vinnieDe afgelopen dagen was een secret reporter verantwoordelijk voor de wedstrijdverslagen van DVVA 1. Na de prachtoverwinning op WV-HEDW van zaterdag jl., kreeg de redactie maar liefst twee wedstrijdverslagen toegestuurd. Blijkbaar voelden meerdere enthousiastelingen zich geroepen om 'De Derby van Watergraafsmeer' met woorden te omlijsten. En wij zijn wij om hen dat kwalijk te nemen. Omdat wij de beroerdste niet zijn publiceren we ze gewoon allebei! (Foto: Jan Vonk)

Wie echt geen genoeg krijgt van verslagen: lees hier het wedstrijdverslag uit de pen van WV-HEDW!

Update - Welja: het Amsterdamschevoetbal doet ook een mooie duit in het zakje met een videoreportage over Sjaak Tersteeg en de ontmoeting tussen zijn huidige club WV-HEDW en zijn DVVA-pupillen van vorig jaar. Bekijk de reportage hier!

Verslag 1: En weer een driepunter voor DVVA 1

Wanneer de kalender oktober aantikt en de competities in de plooi vallen, is het erg prettig om qua puntentotaal al in de dubbele cijfers te geraken. De driepunter die DVVA kon bijschrijven na een enerverend bezoek aan de vrienden van WV-HEDW zorgde voor het slechten van die grens. Met recht kan het geelzwarte vlaggenschip daarmee spreken van een prima seizoensstart.

Agenda

02/9  Eerste (beker)voetbalweekend!
20/9  Algemene Ledenvergadering
23/9  Seizoensopening

Tweets

@leoblo het is nooit te laat om nog eens te beginnen! ;) Wanneer kom je eens bij ons mee trainen? :) #jinek
@leoblo in @JinekLive: de aanmeldingen voor vrouwenvoetbal stromen binnen. Klopt! Beginnerscursus bij @csvDVVA sinds 6-8 binnen no time vol!
De #DVVA selectie heeft de eerste training met de traditionele klusdag seizoen '17-'18 weer geopend! #dvva #clubliefde
De selectie komt goed uit de verf in de #seizoensvoorbereiding. #klusdag #teamspirit https://t.co/exvARDDHjh
Clubliefde is... stiekem uitkijken naar het einde van de zomerstop! Zet de Algemene Leden Vergadering DVVA &... https://t.co/cghlswU3nH
@KJ_Huntelaar en we willen nog steeds een Huntelaar 'Hunter'! Welkom thuis in A'dam! https://t.co/kA0skjMjK6