DVVA 1 is het nieuwe seizoen begonnen met een overtuigende zege op Hellas Sport. Onder toeziend oog van Henk van Driest werd er door goals van Timon Hazewinkel, Max Hazewinkel, Koen van Haaren en Thomas Oosterink met 4-0 gewonnen van de Zaanse promovendus.

Op een zonnig Drieburg trekt DVVA het initiatief al snel naar zich toe, hetgeen na 8 minuten resulteert in een prachtige eerste goal. Na een inspeelpass van Daan Bijlard, stuurt nieuwbakken spits Koen van Haaren de tevens nieuw overgekomen Job Arntz de hoek in. Arntz haalt de achterlijn, trekt terug en vindt wederom Van Haaren. Van Haaren legt af op Timon Hazewinkel die de bal koelbloedig langs de opmerkelijk oude doelman van de bezoekers schuift.

De goal is de opmaat naar een sterke eerste helft van DVVA. De ploeg speelt fris, zelfverzekerd en weet de aanvallers goed te bereiken. Er is desalniettemin een fout van de keeper van Hellas nodig om tot de tweede goal te komen. Een matige uittrap wordt op het middenveld onderschept en richting Koen van Haaren gespeeld, die de bal langs de keeper kopt. De meegelopen Max Hazewinkel twijfelt niet als de bal voor zijn voeten valt en schiet de 2-0 in het lege doel. Ook de 3-0 valt voor rust; de bedrijvige Job Arntz gaat binnen de 16 over het been: penalty. Van Haaren zet zichzelf achter de bal en schiet de bal na een korte aanloop in het zijnetje. ‘Even laten zien dat ik het kan,’ aldus de aanvalsleider.

De tweede helft is van Amsterdamse zijde van minder niveau. Hellas krijgt wat mogelijkheden en dwingt keeper Daan Waleson tot een aantal reddingen. Gelukkig blijkt ook de DVVA-doelman in vorm. Aan de andere kant ontstaat er meer en meer ruimte, waar uiteindelijk de ingevallen Thomas Oosterink van profiteert. Rechtsback en aanvoerder Job Verhoeve komt goed door op rechts, zet laag voor en vindt Oosterink die hard en droog de 4-0 op het scorebord schiet.

Een lekker begin voor de ploeg van trainer Jeroen Smakman, die met name tevreden was over de eerste helft: ‘Ik geef ons spel in de eerste helft een 8. We hadden de tweede helft graag in ieder geval een 7 gehaald, maar dat vond ik de tweede helft niet waard. Hoewel je uiteindelijk wel met 4-0 wint, dus ik ben hartstikke tevreden.’

Volgende tegenstander is het Haarlemse EDO (dat begon met een zinderende 6-6 tegen Buitenveldert), een ploeg waartegen DVVA nog iets goed te maken heeft; vorig jaar werd er in Haarlem kansloos met 3-0 verloren.

Wederhoor: klik hier voor het verslag van Hellas Sport-zijde