vinnieDe afgelopen dagen was een secret reporter verantwoordelijk voor de wedstrijdverslagen van DVVA 1. Na de prachtoverwinning op WV-HEDW van zaterdag jl., kreeg de redactie maar liefst twee wedstrijdverslagen toegestuurd. Blijkbaar voelden meerdere enthousiastelingen zich geroepen om 'De Derby van Watergraafsmeer' met woorden te omlijsten. En wij zijn wij om hen dat kwalijk te nemen. Omdat wij de beroerdste niet zijn publiceren we ze gewoon allebei! (Foto: Jan Vonk)

Wie echt geen genoeg krijgt van verslagen: lees hier het wedstrijdverslag uit de pen van WV-HEDW!

Update - Welja: het Amsterdamschevoetbal doet ook een mooie duit in het zakje met een videoreportage over Sjaak Tersteeg en de ontmoeting tussen zijn huidige club WV-HEDW en zijn DVVA-pupillen van vorig jaar. Bekijk de reportage hier!

Verslag 1: En weer een driepunter voor DVVA 1

Wanneer de kalender oktober aantikt en de competities in de plooi vallen, is het erg prettig om qua puntentotaal al in de dubbele cijfers te geraken. De driepunter die DVVA kon bijschrijven na een enerverend bezoek aan de vrienden van WV-HEDW zorgde voor het slechten van die grens. Met recht kan het geelzwarte vlaggenschip daarmee spreken van een prima seizoensstart.

Onder een fluwelen herfstzonnetje, gooide DVVA aan de andere zijde van de Gooischeweg van kiet af aan vol de gashendel open. Met de fiets nog nauwelijks in de stalling ging Max Hazewinkel door waar hij een week eerder gebleven was: de bal richting kruising tetteren voor de openingstreffer. Detail: dit keer was er niet 1 maar nog 93 minuten te spelen. Een lekker kussentje in de rug was het wel voor het Drieburgse gemoed.

Wat volgde was een redelijk uitgebalanceerde wedstrijd. Met een goed voetballend WV-HEDW en een solide verdedigende equipe van trainer Smakman. ‘Het stond goed’ terwijl er in aanvallende zin voorzichtig werd geflirt met de counter. Tot het halve uur lukte dit maar matig. Toen, bij de eerste de beste steekpass op Timon Hazewinkel, was het wel direct kassa. Het timmermansoog van Muus Visser zette Hazewinkel voor de torpederende WV-doelman. Hij kwam goed weg met een gele kaart, het stoppen van de penalty van Koen van Haaren zat er echter niet in: 0-2.

In het resterende deel van de eerste helft zat DVVA in een zetel tegen een machteloos aanvallend WV. Het wachten was op de derde treffer en die kwam nog voor de 40e minuut. Job Arntz slalomde vanaf de rechterflank naar binnen om met de knappe schuiver DVVA aan een mierzoete bak thee te schieten. 0-3 bij rust, wat een weelde op bezoek bij directe concurrent.

De tweede helft was ook weer een prima kijkspel. De 200 bezoekers kregen waar voor hun geld en het idee dat de overige 128.490 inwoners van Amsterdam-Oost iets beters te doen hadden, was nauwelijks voorstelbaar. DVVA bleef ook na rust goed in de wedstrijd terwijl WV het initiatief – gezien de stand niet heel verwonderlijk - iets meer naar zich toe wenste te trekken. Hoewel de geelzwarte leeuwen cool verdedigden moest rond het uur toch worden toegestaan dat WV via een schot binnen het 16-metergebied en rommelgoal bij een indraaiende vrije trap, de marge plots drastisch verkleinde.

Terwijl heel sportpark Middenmeer zich opmaakte voor een daverend slotoffensief, richtte DVVA zich manmoedig op. Goed en daadkrachtig verdedigend, werd er eigenlijk geen kans meer weggegeven terwijl de sterk invallende Mark van den Hoek het gevaar aan de andere kant weer terugbracht. Een aantal kansjes kreeg hij niet tegen het nylon maar het zorgde wel voor een sterk verminderde druk op de defensieve ketel. Ook na de late veldverwijzing van Thomas Ossekoppele bleef DVVA vrij soepel overeind zodat het eindsignaal van de prima arbiter Van der Laak eerder de 2-4 in de weg zat dan de 3-3.

Goed en wel klonk dat eindsignaal toch als muziek in de oren bij de staf en grote schare fans. Het ontbreken van zoon Job maakte de euforie bij vaste volger Oscar Verhoeve er niet minder op: “Drie punten. Lekker hoor!” was zijn korte, bondige en als altijd kraakheldere analyse. 

Volgende week wacht een volgende horde. Over kort en bondig gesproken, zij die de dorpsnaam Zuidoostbeemster spitsvondig afkorten tot ZOB mogen gevreesd worden. Ook de ranglijst geeft hier aanleiding toe want de zilverblauwe brigade staat op een gedeelde 2e plaats, samen met titelkandidaad HBOK. Op Drieburg wordt als altijd om 14.30u afgetrapt. Komt allen!

 

Verslag 2: DVVA wint bloedstollende derby van Oost met 2-3

Onder toeziend oog van Henk van Driest (opgehaald uit De Kwakel door nieuwbakken teamleider Otto Visser) heeft DVVA 1 afgelopen zaterdag met 2-3 gewonnen op bezoek bij stadgenoot WV-HEDW. Door een uitstekende eerste helft, waarin DVVA drie keer scoorde, konden de punten uiteindelijk meegenomen worden naar hoofdsponsor La Strada.

Zonder aanvoerder Job Verhoeve (aan het autorijden op Ibiza) en reserve-aanvoerder Daan Waleson (master-diploma-uitreiking, van harte Daan!) kent DVVA een droomstart op sportpark Overamstel: Timon Hazewinkel wordt na twee minuten onreglementair gevloerd op de rand van de zestien; broer Max zet zichzelf achter de bal en schiet het leer, licht getoucheerd door de muur, in de kruising. Het blijkt de opmaat naar een ijzersterke eerste helft van de geelzwarten. De ploeg van Jeroen Smakman speelt met een hoop energie en heeft de zaakjes achterin goed op orde.

De tweede goal valt na 25 minuten spelen; Timon Hazewinkel wordt middels een steekbal van Muus Visser vrij voor WV-keeper Heijens gezet, laatstgenoemde trekt aan de noodrem. Heijens krijgt (slechts?) geel en de bal gaat op de stip. Spits Koen van Haaren schiet de toegekende penalty onberispelijk raak. WV stelt hier weinig tegenover; de ploeg heeft iets meer balbezit, maar wordt nooit echt gevaarlijk. In de 36e minuut lijkt DVVA de genadeklap uit te delen: rechtsbuiten Job Arntz trekt vanaf rechts naar binnen, dubbele schaar, komt dat schòòòt: goal! Met zijn chocoladebeen schuift Arntz de bal keurig binnen.

Ongekende weelde voor de geel-zwarte equipe, de wedstrijd lijkt gespeeld. Tot de 60e minuut is er dan ook niet veel aan de hand. Dan maakt WV de aansluitingstreffer en sluipt de angst erin bij DVVA. Twee minuten later is het weer raak voor WV; Daan Bijlard werkt de bal ongelukkig achter doelman Davey Spaans. Even lijkt de wedstrijd te kantelen, maar DVVA weet zich op tijd te herpakken, mede door de sterk invallende Scholten en Van Den Hoek. De volle winst voor DVVA!

Ondanks de afwezigheid van zoon Job, was Oscar Verhoeve ‘gewoon’ aanwezig. Hij was lyrisch over het spel de eerste helft, maar ook zeker over het getoonde karakter de tweede helft: ‘Ik geniet eigenlijk het hele seizoen al van de vechtlust van de ploeg; jullie stralen echt iets uit van ‘hier valt niets te halen vandaag.’ Dankzij die mentaliteit, en een ijzersterke eerste helft natuurlijk, win je uiteindelijk de wedstrijd vandaag.’

Bent u ook zo benieuwd of de geelzwarte leeuwen die strijdlust volgende week weer aan de dag kunnen leggen? Kom kijken! Er wordt op Sportpark Drieburg om half drie afgetrapt voor de kraker tegen ZOB; er zijn nog kaarten.

Agenda

  • 6 april Lentekriebelsfeest
  • 20 april Voetbalquiz
  • 25 mei Seizoensafsluiting

Wedstrijdbal

De bal voor de wedstrijd
DVVA H1 - Roda '46 H1
wordt gesponsord door
Daan Waleson en
Thomas Ossenkoppele
Eigenaars van Fysiolution
hoogwaardige & persoonlijke zorg.
www.fysiolution.nl

Title Text

Tweets