DVVA ZOB3 2Ook dit weekend deed de koperen ploert er weer alles aan om er een heerlijke voetbalmiddag van te maken op Sportpark Drieburg. Tellen we daar de prima seizoenstart van de beide kemphanen bij op en de echte voetballiefhebbers gingen er eens goed voor zitten. Met Daan Waleson weer terug onder de lat en de felle Vincent van Vliet wederom als rechtsback begonnen de mannen van trainer Smakman vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Al snel bleek dat de strijd om de felbegeerde punten met verschillende wedstrijdtactieken werd geambieerd. De geelzwarte equipe met het vertrouwde aanvallende 4-4-3 en de Zuidoost Beemsterlingen met het meer behoudende 4-4-2. (Foto: Het Amsterdamsche Voetbal)

DVVA kwam daarbij als eerste uit de startblokken door een lepe steekpass van spits Koen van Haren op de naar binnen getrokken Timon Hazewinkel. Keeper Bjorn Huisman gooide zich goed voor de bal en in de rebound lukte het Koen van Haren ook niet de bal tegen de touwen te jagen. De trouwe fans van DVVA gingen er nog even wat beter voor zitten maar werden na een paar minuten onaangenaam verrast bij de eerste uitval van ZOB. Na ongelukkig balverlies van Muus Visser brak Nigel Schaarsberg op links door en zijn scherpe voorzet raakte de hand van Van Vliet waarop de jonge scheidsrechter (Bart?) Smit resoluut naar de stip wees. Het regelboek van de KNVB zegt dat er sprake moet zijn van het opzettelijk spelen van de bal en als de bal niet opzettelijk geraakt wordt, het dus geen hands is. Voetbal is echter een spel van fouten en soms zit het mee en soms zit het tegen. Aan het eind van het jaar enz. enz. Het zonnige herfstkadootje werd door de boomlange Kevin Grent dankbaar verzilverd. 0-1. 

DVVA pakte de draad direct weer op en kon zich vrij makkelijk, ondersteund door de duidelijke en relevante coaching van trainer Smakman, onder de druk van de twee spitsen uit voetballen. Daar wachtte echter een compact en teruggetrokken blok van spelers waardoor het lastig was om de vrije man te vinden. De sterk spelende Thomas Ossenkoppele vond ruimte op links, stoomde op met de bal aan de voet en leverde een puike strakke voorzet op maat voor onze Koen die jammer genoeg over kopte.

De vroege voorsprong speelde de speelwijze van ZOB welkom in de kaart en zij konden met veel mensen achter de bal loeren op wat foutjes van onze mannen. Helaas was dat nog binnen de twintig minuten een feit. Muus Visser liet zich wederom verrassen op het middenveld en de bal lag door de snelle omschakeling in ‘no time’ voor de voeten van spits Kevin Grent. Deze twijfelde niet en poeierde het leer met hoge snelheid in de korte hoek. Twee uitvallen, twee doelpunten en we kunnen spreken van een zeer effectief spelend ZOB. 0-2.

Toch speelde ons vlaggenschip wederom met veel werklust en aanstekelijke energie. ZOB had echter de luxe en daarmee de rust en discipline de ruimtes erg klein te houden. Keeper Bjorn Huisman leek een helpende hand te bieden en liet de bal bij een vrije trap glippen, maar Thomas Ossenkoppele kon daar niet van profiteren en zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. ZOB bleef zich beperken tot kansrijke uitvallen en testte nog enkele malen de keeperskwaliteiten van Daan Waleson. ZOB-er Ninteman leek nog voor de rust de wedstrijd op slot te willen schieten, maar andere Daan (Bijlaard) vond dat nog veel te vroeg en schoot de bal koelbloedig via de eigen lat het veld weer in.

De thee en peptalk achtergelaten, moest en wilde DVVA op zoek naar de aansluitingstreffer. Van ZOB moest helemaal niets en zo voltrok zich eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Een aantal keren wist DVVA wat ruimte te vinden voor goede aanvallen. Jesper Davidse kwam goed door, maar bleek ongelukkig in zijn eindpass; en Job Arntz zag een mooie actie tot hoekschop verwerkt worden. Bijna gaat het thuispubliek uit zijn dak als Koen de genomen uitdraaiende trap vol op zijn ‘kanus’ pakt en de bal maar net naast kopt. Zo ging de wedstrijd steeds meer niet alleen tegen ZOB, maar ook meer en meer tegen de tijd.

Met achtereenvolgens Brendon Humble voor Job Arntz, Job Verhoeve voor Jesper Davidse en de tegen WV-HEDW sterk ingevallen Mark van den Hoek voor Sebastiaan Goderie probeerde de nog altijd met veel beleving coachende Smakman iets te forceren en het zilverblauwe blok te ontwrichten. Het bleek tevergeefs en ZOB profiteert slim en effectief van de verruimde ruimte achter de aanvalsdrift van DVVA. Kevin Grent kroonde zich tot man van de middag en scoorde zijn derde en zijn vierde goal voor ZOB. Respect.

Na afloop was kenner en fan van het eerste uur Oscar Verhoeve weer rap scherp, met de blik vooruit en de volgende wijze woorden. ‘Ervaring is niet wat een ploeg overkomt, het is wat een ploeg doet met wat hen overkomt’.

Volgende week zetten de talenten van Jeroen Smakman deze ervaring vast om in een positief resultaat in, op en tegen Marken en daarmee na een pas op de plaats weer drie punten vooruit!

Agenda

 27/10 Oktoberfest
 14/11 Algemene Ledenvergadering
 24/11 Voetbalquiz (door het veertiende)

 

Tweets

Met dank aan @timcardol nu met juiste datum 👌🏼: Woensdagavond 14/11 Algemene Ledenvergadering. De penningmeester he… https://t.co/ESYuUyrmbF
@timjansen85 @timcardol Nee hoor, dat beviel vorig jaar prima!
@timcardol Scherp op de vroege ochtend; we bedoelen natuurlijk woensdag 14/11!
Staat ie al in de agenda? Woensdagavond 24/11 Algemene Ledenvergadering. De penningmeester heeft net de concept jaa… https://t.co/uEBmg2UqbV
Maak de droom van een G-voetballer waar! Ken je een G-voetballer in je nabije omgeving die er van droomt om samen m… https://t.co/TMuhc4LzzY
Grensrechter gezocht voor onze H1 (2e klasse). Je wordt onderdeel van een leuk team binnen een gezellige vereniging… https://t.co/pW5Ufmh1s9