bol dvvaNa de domper van vorige week - een 0-2 verlies in eigen huis tegen EVC - kreeg het eerste team van DVVA zaterdag de mogelijkheid zich direct te herpakken en de weg naar boven in te slaan. Tegenstander: csv BOL uit het gelijknamige Broek op Langedijk. De wedstrijd betekende tevens het begin van periode 2 in de Tweede Klasse A; een extra motivatie om drie punten mee te nemen naar Amsterdam.

Vijftig kilometer verwijderd van het eigen Drie Burgpad bleek de regen een aardige duit in het zakje te hebben gedaan. Het (ietwat bolle) veld was met name aan de zijkanten niet goed bespeelbaar, maar de scheidsrechter uit Maassluis(!) besloot dat hij zijn kilometers niet voor niets afgelegd. Iets na half drieën floot de arbiter van dienst dan ook voor het begin van de wedstrijd. DVVA was van tevoren gewaarschuwd voor de dynamiek en het scorend vermogen van de BOL-ploeg. Nummer ‘9’ en ‘10’, twee jonge gasten, hadden in de vorige wedstrijden vooral die kwaliteiten voor hun rekening genomen.

Toch was het voor de ploeg van trainer Smakman vooral zaak om uit te gaan van eigen kracht, om met verzorgd spel de ‘16’ van de tegenstander te bereiken en kansen te creëren. Of als dat even niet zou gaan ervoor te kiezen om de middenlinie over te slaan. Dat deden de geel-zwarte Leeuwen dan ook de eerste 25 minuten, zonder daarbij tot echt grote kansen te komen.

Maar de gevaarlijke BOL-aanvallers loerden intussen op hun eigen mogelijkheden. Een moeilijk duel om de bal aan de zeer natte rechterkant van het veld resulteerde in de 26ste minuut in een voorzet van de snelle nummer ’10’ de DVVA-zestien in. Via een heuse scrimmage belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van een andere BOL-spits die vlak voor keeper Waleson geen moment twijfelde: 1-0. Een domper na een klein half uur spelen.

DVVA verzocht direct de overhand terug te pakken en de achterstand nog in het restant van de eerste helft goed te maken. Maar dat resulteerde in niet veel meer kansen dan een goed schot van Timon dat over de boomlange, kalende keeper van BOL en zijn doel zeilde. Opnieuw met een achterstand aan de thee dus.

Na rust hetzelfde spelbeeld, met een beter DVVA aan de bal. Druk naar voren werd gezet en de BOL-ploeg kon zijn aanvallers minder makkelijk bereiken. Het betere spel resulteerde in de 60ste minuut in een dot van een kans voor aanvaller Humble. Vlak voor de keeper wachtte hij lang met schieten, net iets te lang uiteindelijk, want de keeper keerde halsoverkop op de doellijn zijn inzet.

De Amsterdamse elf probeerden langzaam maar zeker op te schuiven naar het doelgebied van de tegenstander, maar liepen in de 72ste minuut tegen een nieuwe teleurstelling aan. Een makkelijk gegeven penalty bood een BOL-speler de ideale kans om zijn ploeg naar een ruimere voorsprong te schieten: 2-0. En niet veel later was er de tweede gele kaart voor verdediger Ossekoppele na een overtreding. Nog voor DVVA goed en wel aan een stormloop op het BOL-doel kon beginnen was de wedstrijd beslist. De 3-0 in de 92ste minuut na een reeks mogelijkheden voor de thuisploeg betekende uiteindelijk een teleurstellende eindstand in Broek op Langedijk.

Uithuilen, het resultaat overdenken en als team verder gaan. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen vv Opperdoes, een team dat de laatste plaats bezet in de West I 2A-competitie. Geen onderschatting, maar volop in de aanval. Komt dat zien!