Overbos DVVAOntspannen reisden de spelers van DVVA 1 afgelopen zaterdag naar Hoofddorp. Het kunstgras mét rubberkorrels van Overbos lag er mooi bij. Na het gelijkspel van verleden week uit bij koploper HBOK waren de spelers vol vertrouwen. “Bij winst doen we weer helemaal mee in de tweede periode”. Trainer Smakman liet het team ongewijzigd.

(foto: Het Amsterdamsche Voetbal)

De eerste minuten waren wat onwennig. Keeper Waleson schatte de afmetingen van zijn strafschopgebied verkeerd in en pakte de bal klemvast ruim buiten de zestien meter.

Heel Overbos schreeuwde om een rode kaart. De scheids deed het af met geel en verklaarde later dat dit een nieuwe regel betreft. “Bij hands van de keeper buiten de zestien alleen rood als er een scoringskans wordt ontnomen, en daar was geen sprake van” aldus de jonge leidsman. Trainer Smakman reageerde direct door tweede keeper Spaans te laten warmlopen, voor het geval dat.

DVVA trok hierna het initiatief naar zich toe. Er ontstond ruimte op de vleugels doordat de backs van Overbos veelvuldig opkwamen, maar helaas ontbrak de precisie in de voorzetten. Toch kwam er een grote kans uit een corner: de bal werd in de scrimmage door Van Vliet tegen de onderkant van de lat gewerkt, maar stuiterde via de lijn terug in het veld.

Ondertussen probeerde Overbos met veel inzet en opportunisme de aanval te zoeken en dat leidde in de 35e minuut tot een doelpunt. De spits van Overbos kreeg de bal op zo'n 30 meter van het doel aangespeeld, zette goed door en schoot de bal hard en hoog in de verre hoek. 1-0 was tevens de ruststand.

De rust werd door DVVA gebruikt om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en vol vertrouwen begon het team aan de tweede helft. Helaas was dat vertrouwen er ook bij Overbos dat na een moeizame seizoensstart er op gebrand was om de weg naar boven in te zetten. DVVA kreeg maar geen grip op de wedstrijd en Overbos gooide veel energie in de wedstrijd door middel van snelle uitvallen.

In de 70e minuut eiste de scheidsrechter een negatieve hoofdrol op. Hij negeerde het buitenspelsignaal van de uitstekend vlaggende assistent Suleiman en keurde een buitenspelgoal van Overbos goed. Een opmerkelijke beslissing omdat in de eerste helft alle dubieuze vlagsignalen van de Overbosse assistent werden gehonoreerd. Linksom of rechtsom moest DVVA de laatste 20 minuten vol in de aanval. Met twee extra spitsen (Kos en Van der Hoek) kwamen er kansen, maar ook ruimte achterin, waar 1 op1 werd gespeeld. Waleson had nog een uitstekende redding vlak voordat Koen van Haaren in de 83e minuut de aansluitingstreffer binnen schoof. De laatste minuten waren bloedstollend: DVVA zette alles op alles om de gelijkmaker binnen te krijgen, maar het mocht helaas niet lukken.

En zo wist DVVA andermaal geen punten te halen tegen een lager geklasseerde tegenstander.

Een deja-vu voor routinier supporter Oscar Verhoeve. “Het lijkt wel of het in het DNA van deze ploeg zit, uitstekend spelen tegen de top, maar het laten liggen tegen de op papier mindere tegenstanders”, aldus een teleurgestelde Verhoeve.

Aan de staf en het hele team om dit patroon te doorbreken. Om te beginnen volgende week thuis in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Jong Holland. Uw verslaggever heeft er het volste vertrouwen in. Komt allen!

Agenda

 26/09 Aanvoerdersoverleg 1
 27/10 Oktoberfest
 24/11 Voetbalquiz (door het veertiende)

Tweets

Cees is uiteraard het gehele jaar door onze held. Alleen vandaag mogen we hem nét even iets extra in het zonnetje z… https://t.co/9hU6dZjqLg
Vanavond is de kantine gesloten. De kleedkamers zijn wel te gebruiken.
Afgelopen weekeinde was de razende reporter van de KNVB op Drieburg om een verhaal te maken over Arsenal3, de tegen… https://t.co/rBxM0Yk1Mh
DVVA 10 (AKA het 14e) verliest de seizoensopener met 2-3 van buurman @JosWgm. Goals @timcardol en Jelle.
Het vierde start het seizoen met een 2-5 nederlaag tegen #Arsenal. Goals van Muus en Sjors mochten niet baten. "De… https://t.co/ElGbV3HJe5
RT @SVMarken: Opstelling @csvDVVA Waleson. Pel, Salfischberger, Bijlard, Schiks, v. Vliet, Arntz, Visser (niet Muus!), Scholten, V. Haaren,…