s5077 ARC Foto Vr ARC DVVA*** Van de correspondent/fotograaf van ARC ***

Na de 3-8 uitzege bij DVVA, zou de return voor ARC op sportpark Zegersloot een formaliteit moeten zijn. Waar iedereen rekende op een show met veel doelpunten, konden de Alphense vrouwen pas na een uur de wedstrijd moeizaam naar zich toe trekken.

De 1-2 ruststand zei eigenlijk alles over een blamerende eerste helft van de thuisploeg. Die keek al na zes minuten tegen een 0-1 achterstand aan na een cadeautje van keepster Romy Toebosch, die van trainer Patrick van der Veer eerste keepster Tiffany Graf als basisspeelster mocht vervangen. Toebosch probeerde wat overmoedig de aanstormende Djoek Jehee te omspelen, maar leed daarbij knullig balverlies. De spits van DVVA had vervolgens weinig moeite de bal in het lege doel te prikken. Na een kwartier spelen trok ARC de stand gelijk, toen Kirsten Hendriks diep werd aangespeeld en van buiten het 16-meter gebied uithaalde. Dat was eigenlijk het enige wapenfeit van ARC dat veel balverlies leed en steeds meer op eigen helft werd vastgezet. Op slag van rust viel de 1-2 uit een schitterende vrije trap van Lotte Oostrom, die van grote afstand met een boog over Toebosch het doel van ARC in zeilde.

Na de pauze kreeg ARC langzaam vat op de Amsterdamse ploeg, die in het eerste deel wellicht teveel met de krachten had gesmeten. Na een uur spelen maakte Justine Jansen fraai de 2-2 en enkele minuten later zorgde Kirsten Hendriks voor 3-2. Een kwartier voor tijd bepaalde Rachelle Koppers de eindstand op 4-2  door een strakke voorzet van Jansen simpel af te ronden. Keepster Anne van Els voorkwam de 5-2 van Jansen dankzij een prima reflex en met wat hulp van de paal. Zij blesseerde zich daarbij wel aan haar hand en wisselde na behandeling met een veldspeelster van shirt om de wedstrijd op die manier uit te spelen.

De in Amsterdam opgebouwde voorsprong kwam nooit in gevaar, maar ARC zal met een andere instelling naar de volgende ronde moeten gaan om zich ten koste van DZSV uit Dinxperlo te handhaven in de 2e klasse.