Op een dag als vandaag, waar termen als ‘polarisatie’ en ‘geopolitieke verhoudingen’ hoogtij vieren, is een leuk artikel meer dan welkom. Een nieuwe GeelZwarte toto bijvoorbeeld! En ja, lieve mensen, je kunt natuurlijk schrijven wat je wilt, maar de Geelzwarte Toto valt of staat bij een toffe deelnemer. Nu hebben we daar bij DVVA gelukkig geen gebrek aan, ook deze week niet. Niemand minder dan Jonathan Haring, linksbinnen van DVVA 3, waagt zich deze ronde aan een kennismaking met u allen en een voorspelling in de Toto. Als Big L himself freestylet Jonathan zich door de vragen heen, ondertussen een panna uitdelend aan zijn derde helft-rivaal Vincent ‘Baumgartlinger’.  Lees!

Hoi Jonathan. Even serieus nu: wat doe jij nou eigenlijk op een dag als vandaag?

Ik werk als docent/begeleider op een zorginstelling in Almere waar ik les en begeleiding geef aan kinderen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Dit doe ik al 10 jaar, en sinds vorige week bij een nieuwe werkgever. Vanavond repeteer ik met m’n band ‘Classick’ waarin ik 1 van de MC’s ben. We zijn een collectief van rappers en klassieke muzikanten die eens in de zoveel tijd optreden. Een aantal jaar geleden hebben we het zelfs voor elkaar gekregen om een minitour door Shenzhen, China te doen. Vorig jaar stonden we nog voor koningin Beatrix en het koninklijk paar en hebben we gespeeld in de Ridderzaal. Een mooie hobby dus.

Je voetbalt in het 3e. Lonkt de selectie?

Nee. Ik mag al blij zijn dat ik hier mee mag doen. Ik geniet nog steeds elke week. We zijn een hecht team, al is het soms bikkelen om op 11 man te komen en ook al verliezen we dit seizoen vaker dan we gewend zijn. We komen er wel weer bovenop. DVVA (3) is veruit de leukste vereniging waar ik heb gespeeld.

Wat is eigenlijk jouw voetbalbijnaam? Eerlijk zeggen.

Guido Licastro (oud-trainer DVVA) loofde mij ooit om mijn ‘L-beweging’. Hier wordt nog steeds gretig naar gerefereerd. Vooral door oud-voorzitter Viktor Bos. Zelf zou ik de bijnaam Big L dus wel waarderen. Niet op de laatste plek omdat ik groot fan ben van de gelijknamige rapper uit Harlem, New York.

Welke positie bekleed jij in het veld en daarbuiten?

Binnen het veld ben ik meestal links half, en buiten het veld probeer ik zo lang mogelijk na de wedstrijd bier te blijven drinken, maar wordt meestal outshined door oud club topscorer Vincent Baumgartlinger.

Van welke voetballegende mist er een graffiti kleedkamer volgens jou?

Gabriel Batistuta (in mitrailleur modus)

Wat zijn jouw sterkste punten in het veld?

Uiteraard de ‘L-beweging’, mijn enorme snelheid en de crosspass waar ik te weinig aan toe kom.

Heb je je eigen Panini-plaatje al gevonden? Lijkt ‘ie een beetje?

Ik heb ‘m na lang zoeken toch gevonden. Een ouderwetse mugshot.

Spaarde je vroeger ook Panini-plaatjes? Of was jij zo iemand die niet meedeed met dat soort dingen? Omdat je jezelf een hele stoere, autonome vent vond? Hm?

Ik heb het Voetbal 95 boek bijna helemaal uitgespaard. Ik mistte alleen nog Edwin Vurens ☹. Die heb ik nooit meer op de kop kunnen tikken.

Wie is jouw favoriete DVVA'er en waarom?

Zoals Prasad Postma is er maar 1. Een grote vriend en ondanks alles onmisbaar in ons team en op de club.

Wat is jouw favoriete spot in Amsterdam (na Sportpark Drieburg natuurlijk..)?

Vind me op het Beukenplein om lekker te eten en drinken.

Wat snap jij nou écht niet? En waarom niet? En wat ga je er aan doen?

Ik snap niet dat Martijn Hazelaar voor 2 wedstijden is geschorst. Niemand heeft gezien dat hij iets verkeerds deed. Ik ga in beroep.

Klopt het gerucht dat jij scoort wanneer je er zin in hebt (ook in de kroeg)?

Ik scoor eigenlijk alleen als ik het niet zo bedoeld had. En scoren in de kroeg hoeft niet meer. Ik heb een mooie, leuke en geweldige vriendin, Jet.

Wie maakt de slechtste grappen binnen jouw team?

Dat kan niemand anders dan Pieter Harry zijn. Ik heb die Friezen nooit echt kunnen begrijpen.

Wat is jouw meest legendarische DVVA-feest ooit? En waarom?

Ik heb mooie herinneringen aan de grote voetbal quiz vorig jaar waarbij ik een team vormde met Prasad, Vincent H, en het broertje van Vincent H. Ik had die middag mijn enkel gekneusd tijdens de wedstrijd, maar ondanks alles ging het bier er fantastisch in en kwamen we nog dichtbij de titel ook. Het mocht helaas niet zo zijn.

Wie is de grootste shampoo charlatan in jouw team?

Tobias Kombrink. Al zou je dat niet zeggen als je z’n kaak- en haarlijn zou zien.

Je gaat zometeen de Toto invullen. Heb je wel eens iets heel bizars voorspeld? En dat mensen dat vet eng vonden, omdat je dat echt niet kon weten? Doe je überhaupt aan voorspel?

Voorspel ja, af en toe. En voorspellen? Ik heb afgelopen zomer met m’n vriendin voorspeld dat Wales van Engeland zou winnen. Na 45 minuten zag het er rooskleurig uit en kon ik virtueel gratis op vakantie, maar helaas trokken Bale en kornuiten niet aan het langste eind. M’n vriendin vroeg zich af waarom we dan niet gewoon op Engeland hadden gegokt als ik toch wel wist dat Wales niet zou winnen..

Wat is het leukste damesteam van DVVA?

Te zien aan Tobias Kombrink z’n kaaklijn kan je dat beter aan hem vragen.

Stel dat jij een succesvolle coup pleegt binnen DVVA, wat gaat er dan direct veranderen? En nee, je mag niemand royeren.

Dat we net als de buren een ‘mooie’ tribune krijgen.

Ik zie dat we nog tijd hebben; kun je tot slot een leuke anekdote over (iemand van) DVVA 3 vertellen? Niet te suf hoor, want deze rubriek wordt al heel slecht gelezen.

Ik kan je nog wel een mooi filmpje toe mailen waarin Vincent H gruwelijk wordt gepaneerd door een Duitse puber. Hier wordt hij nog steeds elke week mee gepest. Het filmpje zou mooi passen onder dit vraaggesprek.

 

De Toto van 12 november 2016

(dikgedrukt = de winnaar, gelijkspel = allebei dun gedrukt)

DVVA VR2 (zat) - Velsenoord VR1 (zat)
DVVA 2 (zat) - AMVJ 2 (zat)
DVVA VR1 (zat) - Buitenveldert VR1 (zat)
DVVA 8 (zat) - Meer de 3 (zat)
DVVA 1 (zat) - Opperdoes 1 (zat)
DVVA VR4 (zat) - Waterwijk VR1 (zat)
JOS/W'graafsmeer 10 (zat) - DVVA 13 (zat)
Arsenal ASV 2 (zat) - DVVA 3 (zat)
VVGA 2 (zat) - DVVA 6 (zat)
VVGA 3 (zat) - DVVA 9 (zat)
WV-HEDW 23 (zat) - DVVA 14 (zat)
Amstelveen 4 (zat) - DVVA 7 (zat)

 

De bal voor de wedstrijd
DVVA H1 - HBOK H1
wordt gesponsord door:
Stracke Hosting
Ontzorgt jouw B&B Apartment!

Title Text

Agenda

08-02 DVVA 11 Voetbalquiz
28-03 DVVA Feest (Verjaardag DVVA)

 

 

Bardienst & Clubdienst

Bardienst 25 januari

Bardiensten

9.30 – 13.45 Heren 11 met 3 personen

13.45 – 16.30 Heren 2 met 4 personen

16.30 – 20.00 Heren 4 met 4 personen

Voor de ochtenddienst 3 personen, voor de middagdienst 4 personen! 

 

Tweets

Een wedstrijdbespreking door de ouwe trainert Tersteeg, een hattrick van Pep, een redding met gevaar voor eigen lev… https://t.co/1qUevXzWcI
DVVA 11 wint met 2-1 van de buren van @JosWgm 6 en nestelt zich stevig in de middenmoot. Goals Ruud en @timcardol
@marcdehond Gefeliciteerd Marc!
@voetblah @Viggowaas @asv_dedijk @marcdehond @AFC_Amsterdam Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen 😊
Amsterdamse derby bij de slimste mens vanavond tussen @Viggowaas (@asv_dedijk), Gideon Samson (@csvDVVA) en… https://t.co/ntNqeyWuIi
DVVA 11 houdt de deur gesloten tegen koploper @Geumid 6 en speelt met 0-0 gelijk