Op een zonovergoten Sportpark Drieburg heeft DVVA de finale van de play-offs voor promotie naar de vierde divisie weten te bereiken. In het eigen ‘tuintje’ werd het sympathieke Buitenpost uit Friesland met 3-2 verslagen. Toen na 90 minuten de kruitdampen op de platgetrapte madeliefjes waren neergedaald, klonk een luid gejuich van een recordaantal toeschouwers dat op het treffen was afgekomen. En zij werden niet teleurgesteld.

Vanaf het begin ontspon zich een intense strijd tussen twee teams met ieder een eigen spelopvatting. Buitenpost speelde compact, loerde op de counter en was zeer gevaarlijk met strakke voorzetten van de zijkant. DVVA had de bal, speelde geduldig en probeerde met vlotte combinaties het vijandige doel te bereiken. De openingsfase was voor de geelzwarte leeuwen die fel openden, maar na vijf minuten was het aan de andere kant raak: 0-1 door een strakke kopbal na een dito voorzet. Tegen de prille verhoudingen in, keek DVVA tegen een achterstand aan.

Onvermurwbaar probeerde de thuisploeg vervolgens de blauwe muur uit Buitenpost te slechten. Enkele malen werd het gevaarlijk, maar de bal viel telkens net niet goed. Veelbelovende aanvallen en sluwe dribbels strandden in schoonheid of werden geblokt door een hard maar fair spelend Buitenpost. Na een minuut of twintig was het wel raak. Een scrimmage belandde voor de voeten van Ties Bos die, volgens het oplettend oog van de grenswachter van dienst, de bal over de doellijn wist te werken. Onder luid gejuich viel hij in de open armen van een aantal dolenthousiastelingen voor de kantine.

Hierna ging DVVA verder met rondspelen, maar langzaam ebde de overtuiging wat weg, doordat slordigheidjes in de opbouw voor wat hachelijke momenten zorgden. Buitenpost wist de ruimtes in de verdediging een aantal maal te doorkruisen, maar gelukkig voor de thuisploeg stond vaak een been, keeper of paal in de weg. Er hing echter onheil in de lucht en vlak voor rust leidde een hoekschop de treffer in. Andermaal een ferme kopstoot velde het vonnis: DVVA ging aan de thee met een 1-2 achterstand.

De stunters van Heren 1 hebben de competitie op verrassende doch terechte wijze afgesloten met een tweede plaats. Vooral in de tweede seizoenshelft kwam de machine goed op stoom. 

Rond de winterstop stond het team nog op de vijfde plaats, maar door 9 van de resterende 13 wedstrijden te winnen en 1 keer gelijk te spelen, zijn ze dus maar liefst drie plekken gestegen op de ranglijst. Bekijk de volledige stand hier

De tweede plaats is belangrijk in de nacompetitie, omdat het team in de eerste ronde is vrijgeloot en in de tweede ronde thuisvoordeel heeft. 

Noteer daarom in de agenda: woensdagavond 5 juni, aftrap 19.00 uur. Op het tuintje van DVVA speelt Heren 1 tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Buitenpost (4e divisie) en Stevo (1e klasse). Bij winst vindt op zaterdag 8 juni de finale plaats op neutraal terrein. 

Hopelijk allemaal tot woensdag 19.00 uur!

 
Zoekt jouw team een nieuwe club? Voor aankomend seizoen heeft DVVA plek voor een volledig nieuw damesteam! Komt jouw team uit in de 4e of 5e klasse en hebben jullie interesse om bij de gezelligste club van Amsterdam en omstreken te komen voetballen, mail dan naar voetbalzaken@dvva.nl.

Voor individuele aanmeldingen kan ook via dit mailadres contact opgenomen worden.

Het bestuur van DVVA en de Technische Commissie zijn blij te kunnen melden dat Michael Tiebesl vanaf het seizoen 2024/2025 de trainer zal zijn van Dames 1.

Michael is sinds 2020 assistent-trainer bij WV-HEDW Dames 1. Eerder is hij hoofdtrainer geweest bij Kadoelen Dames 1, waar hij zich ook jaren ingezet heeft voor de jeugdteams. 

Wij kijken uit naar de samenwerking met Michael en hebben er vertrouwen in dat hij de selectie weer een stap verder kan brengen.

Agenda

  • 8 juni Finale nacompetitie H1
  • 15 juni Box to Box

Tweets