IMG 20190329 WA0054

 

Op 25 maart vierden wij dat onze mooie club alweer 88 jaar bestaat. Leuk, zul je denken, maar geen lustrum, niks bijzonders toch? Als club dachten wij daar anders over. Op de voorafgaande zaterdag hebben we in kleine kring “Mr DVVA” Henk van Driest geëerd met de vernoeming van de bestuurskamer/het wedstrijdsecretariaat naar deze eminente DVVA’er.

Henk van Driest wordt deze zomer ook 88 jaar en loopt dus bijna één op één met de tijdlijn van DVVA. Hoewel er nog maar weinig mensen binnen de club rondlopen die al zijn mooie verhalen kunnen beamen staat een aantal zaken als een paal boven water. Na dat hij op 15e jarige leeftijd lid werd van DVVA in de toenmalige jeugd heeft hij altijd deel uitgemaakt van DVVA in vele rollen: van speler, naar voorzitter/bestuurslid en elftalbegeleider. Uiteindelijk was hij vele jaren het gezicht van DVVA in de bestuurskamer voor de ontvangst op zaterdag van alle teams, leiders en scheidsrechters. Het is niet voor niks dat Henk in de wijde omstreken van Amsterdam bekend is. Wie kent hem niet?

 

In al die jaren was hij natuurlijk op zijn manier ook de luis in de pels van vele besturen. Als geweten van DVVA weet hij altijd de juiste toon te raken om bij iedereen het DVVA hart naar boven te krijgen. Dat lukt hem tot op de dag van vandaag!

De laatste jaren doet Henk het wat rustiger aan maar kunnen we nog altijd van hem genieten als fanatiek supporter bij de thuiswedstrijden van DVVA1: “Hup geel zwarte leeuwen” wordt er dan geroepen vanaf het stoeltje aan de zijlijn. Afgelopen zaterdag had het in ieder geval weer zijn effect met een miraculeuze overwinning op Jong Holland: een fraaie 3-2 overwinning was het resultaat na een kansloze 1e helft. Dat noemen wij nou het “Henk-effect”!

Henk we hopen dat we nog vele jaren als club van je mogen genieten en dat je met je kreet onze teams nog vele punten gaat bezorgen!

Namens de hele club, bestuur DVVA