Helaas bereikte ons het verdrietige bericht dat dinsdag 21 april jl. DVVA’er Ben van Dijk op 85-jarige leeftijd is overleden. Ben is jarenlang actief geweest voor DVVA en de club had een grote plek in zijn hart. Als rasechte Amsterdammer was hij een opvallende verschijning op de voetbalvelden; met het hart op de tong. Dat werd in de jaren vijftig niet altijd even gewaardeerd en leidde zelfs tot een tijdelijk vertrek van Ben en zijn teamgenoten bij DVVA. Maar het geel-zwarte bloed kroop waar het niet gaan kon, waarna Ben samen met zijn teamgenoten weer terugkeerde op het DVVA-nest. Om daar vervolgens niet meer weg te gaan. 

Ook toen Ben zijn kicksen aan de wilgen hing, bleef hij een zeer  betrokken verenigingsman. Zo was hij nog jarenlang aanspreekpunt voor facilitaire zaken en kluste hij er lustig op los toen in de jaren tachtig een nieuw clubhuis werd gebouwd. Tot halverwege het net afgelopen decennium was Ben nog zeer regelmatig bij DVVA. De afgelopen jaren werd zijn conditie langzaam minder, maar mochten we regelmatig een handgeschreven brief ontvangen om de club een seizoen of mooi Nieuwjaar te wensen. In september van afgelopen jaar hebben we hem samen met zijn zoon Tom nog één keer mogen ontvangen in de bestuurskamer en heeft hij ons een mooi aandenken van een puzzel met foto van het clubhuis geschonken. We kunnen alleen maar zeggen dat we Ben heel dankbaar zijn voor alle energie en clubliefde. 

Een geel-zwarte leeuw is heen gegaan. We wensen Ben zijn vrouw Fietje en kinderen, Benno, Tom n Brenda veel sterkte in deze moeilijke tijd. 

Het bestuur