Schermafbeelding 2020 12 07 om 17.25.44

Verdrietig maar met een dankbare glimlach op ons gezicht, maakt het bestuur melding van het overlijden van Henk van Driest. Henk overleed afgelopen donderdag op 89-jarige leeftijd, in het bijzijn van z’n familie. 

Het is buitengewoon lastig - zo niet onmogelijk - om in een In Memoriam te vatten wat Henk allemaal voor DVVA heeft betekend. Vanaf z’n eerste lidmaatschapskaart op 15-jarige leeftijd, is Henk sinds 1946 naast voetballer zo ongeveer in elke rol actief geweest die een vereniging kent: van voorzitter tot elftalleider en van columnist op de website tot secretaris. In z’n laatste actieve jaren was hij de altijd goed geluimde en eenieder in koffie en koek voorzienende chef-bestuurskamer.  

Nog veel meer dan verantwoordelijkheid te dragen in functie – iets waarvoor hij in 2006 zelfs geridderd werd - belichaamde Henk de cultuur van DVVA. Het voetbalspel kwam daarbij altijd op de eerste plaats en Henk kon hier geweldig van genieten. Met z’n vermaarde strijdkreet ‘Hup Geelzwarte Leeuwen, laat ons juichen’ was hij altijd een hartstochtelijk supporter van ons eerste elftal op de zaterdagmiddag. Maar ook in z’n roemruchte webrubriek ‘Gekakel uit de Kwakel’ gaf hij blijk van grote interesse in het reilen en zeilen bij de andere elftallen op de club. 

Naast z’n liefde voor het voetbal, had Henk plezier en fatsoenlijk gedrag erg hoog in het vaandel staan. Een goede mop was nooit ver weg en wanneer Henk de indruk kreeg dat het bij de club op moreel vlak de verkeerde kant op ging, dan wist hij dat met een kwinkslag maar wel degelijk bij de verantwoordelijken onder de aandacht te brengen. Zo heeft Henk op subtiele wijze de typische DVVA-cultuur aan hele generaties bestuursleden mee weten te geven. Vandaar de verdrietige maar ook dankbare glimlach op ons gezicht… 

Het is een ongewone tijd en ook het afscheid van Henk zullen we vanuit DVVA nu niet de vorm kunnen geven waarvan we allemaal voelen dat hij dit verdient. Wanneer de situatie het weer toelaat, zullen we Henk op de club op een gepaste manier herdenken. 

We wensen z’n zoons – en eveneens geel-zwarte leeuwen -  Frank en Mark en de overige familieleden veel sterkte de komende periode. 

Namens het bestuur, 

Maarten Smakman