Eind juni kwam bij de penningmeester de jaarlijkse afrekening binnen m.b.t. de KNVB-boetes. We weten dat we niet roomser zijn dan de paus, maar bijna 2.700 euro geeft best wel wat voer voor reflectie. Dus, bij dezen.

Een rondje langs de oorzaken, toont selectievoetbal als serieuze boosdoener. Hoog voetballen, betekent stevige duels, betekent meer kaarten. Daar kunnen we in komen. Maar meer dan 20 kaarten binnen de selectie voor praten, dat is te veel. Daarnaast blijkt de zaalafdeling uit te blinken in het niet of laat afmelden van wedstrijden en het verkeerd invullen van wedstrijdformulieren. Een heel fikse boetepost (net boven de 1000 euro) is het gevolg. Wat ons betreft niet netjes richting tegenstanders, scheidsrechters en de KNVB.  

Moraal van dit verhaal. We zijn een fatsoenlijke club, maar af en toe te bijdehand en bovendien te laks. Daarmee soms ronduit irritant voor tegenstanders, scheidsrechters en de KNVB. En voor de eigen portemonnee, want  iedereen moet uiteindelijk de boetes zelf betalen. 

Sportiviteit krijgt daarom van het bestuur het komende jaar meer aandacht. Daar waar te veel gepraat wordt, verwachten we dat DVVA-teams elkaar onderling corrigeren. Op de ALV van 27 oktober zal bovendien gestemd worden of praatkaarten vanuit de club verdubbeld gaan worden. Daarnaast zullen we teams met de grootste boetepost o.g.v. laks administreren hierop aangesproken worden.

Naast deze acties zijn er natuurlijk nog meer voorbeelden waarmee je je als team kunt onderscheiden. Kom in ieder geval op tijd en zorg dat je altijd met 11 man in het veld staat. Daar worden wedstrijden leuker van. En meld je – mocht dit een keer voorkomen - altijd tijdig af zodat de tegenstander niet voor joker op het veld staat.  

Tenslotte, heb je een mooie pot gespeeld, deel gerust eens een meter bier uit aan de tegenstander. De kosten zijn het niet en die meter krijg je altijd wel terug. Belangrijker is wat ons betreft het signaal dat je blij bent dat je met elkaar op een mooie zaterdag met je hobby bezig kunt zijn. Dat is goed voor de sfeer op de club maar ook de tegenstander, de scheids en de KNVB worden er blij van. Dus.  

Genoeg gemoraliseer weer. Voetbalze dit weekend!

De voorzitters