Ja ja, hoor het die wijsneuzige weerman van radio NH nog zeggen zaterdagochtend: och misschien nog hier en daar een vlokje.... Het zal allemaal, profeten die brood eten, het lijken wel economen. Nee, dit wordt geen vrolijk stukje, match-fixing, heftige aanvaring met bestuur, vergeefse autorit Haarlem met één van onze groot verdieners acher het stuur die me daar een zodanig vehaal ophing over een in het Amstelhotel!!! genoten 8 gangen menu dat ik des avonds bij mijn sneetje hagelslag nog zat te likkebaarden. Ach ja, verschil moet er zijn. Haarlem - DVVA, de wedstrijd die ik niet te zien kreeg. Half twee hartelijke ontvangst in een zaal van een bestuurskamer compleet met bar, erfenis van vergane glorie. Klokslag twee, verrek, krijg nou wat! Nou ja, een buitje, had die weerknuppel voorspeld. Zoals bekend werd het een bui van heb ik jou daar, en ook de inmiddels uit Leeuwarden gearriveerde scheids werd het alras duidelijk dat op deze sneewpiste van een wedstrijd geen sprake meer kon zijn. Na uitermate genoegelijk samen zijn om tien over drie terug naar Drieburg, alwaar we om half vijf arriveerden. Die Sjaak rijdt als een baarlijke duivel, maar het zat onderweg zo vast als een huis, en zodoende.
Op het kunstgras werd gevoetbald en mocht zowaar Sanne van David even in de armen sluiten en dat maakte veel goed. Maar niet alles - matchfixing, ook bij amateurs?!? Potverdrie, die snuiter die vorige week in Aalsmeer bij de stand 0-1 de bal vanaf zo'n 5 meter huizenhoog...... Het zal toch niet waar zijn?!? Hou hem voorlopig scherp in de gaten.
Verontwaardigde reacties van bestuurszijde n.a.v. vorige column. De van Karen, weer als een vorstin tronend in de bestuurskamer, over te nemen en te verdelen functies nemen zoveel tijd in beslag dat van voetbal even niks kan komen laat staan kijken. Zelf ook nog een appeltje te schillen met meneer de voorzitter, maar elkaar als echte kerels bij de stand, 1-1 ferm de hand geschud. Schwam dr über.
A.s. zaterdag Zandvoort thuis, doet me aan de Costa denken alwaar mijn appartementje tot eind juni nog vrij voor een zacht prijsje, wie oh wie?
Tot zaterdag, als het niet sneeuwt.
Van Driest