Ze staan bovenaan in de DVVA League, hebben dit seizoen al de meeste thuismeters achterover geslagen en het fanatiekst doorgetraind toen ons land werd geteisterd door hevige sneeuwstormen. En met succes. Met nog vier wedstrijden te spelen kan het kampioenschap Willem en z’n meiden bijna niet meer ontgaan. 


Toch heeft de trainer de speelsters vriendelijk toch dringend verzocht om in godsnaam het K-woord nog even achterwege te laten. De pijn van vorig jaar, toen de titelstrijd in de laatste wedstrijd van het seizoen uit handen werd gegeven, zit nog diep. In een directe confrontatie kaapten de buurvrouwen van sv De Meer in negentig bloedstollende minuten het kampioenschap voor de neus van onze dames weg.

De motivatie om nog promotie af te dwingen via de nacompetitie was daarna logischerwijs ver te zoeken. Bovendien is promoveren zoveel leuker als je daadwerkelijk kampioen bent geworden. Dus na een zomer van serieuze reflectie (coach) en destructief gedrag op de diverse hipsteraangelegenheden en festivals van Hollandse bodem (speelsters), was iedereen weer klaar voor een nieuw seizoen.

Een seizoen waarin gevochten en gestreden wordt alsof het om het K-schap van de Topklasse gaat. Niet in de laatste plaats te danken aan de tomeloze inzet van Willem, die met neurotische trekjes à la Jack Nicholsen in As good as it gets, de aantallen ballen, pionnen, hesjes en haakjes-waar-we-de-hesjes-aan-ophangen, elke minuut van de training in de gaten houdt.

Ook de dames hebben er alles voor over om voor het eerst sinds 2005 weer een titel te pakken. Ze trainden dit seizoen in de sneeuw, op Kerstavond, met gebroken ribben, gereconstrueerde polsen, katers, hormonale perikelen en liefdesverdriet. De beloning? Veertien overwinningen in zestien wedstrijden met een doelsaldo van 65 voor en 18 tegen.

Morgen speelt Dames 1 de eerste van vier finales, thuis om 12.30 tegen Buitenveldert.

Kom ze aanmoedigen!!