Na de overwinning op stadsgenoot Buitenveldert ligt Dames 1 op koers voor het kampioenschap. Het was een boeiende wedstrijd waarin de ploeg van Willem deed waar het goed in is: scoren.

Op deze zonnige, doch koude Paaszaterdag begon alles enigszins chaotisch: de tegenstander had net nieuwe tenues, maar daar die in een vuilniszak zaten waren ze per ongeluk door een goedbedoelde ouder naar de eeuwige jachtvelden van de afvalverwerking gebracht. Reservetenues van DVVA boden uitkomst. Daarbij was de scheidsrechter ’s ochtends waarschijnlijk naar DVVA vertrokken in de veronderstelling dat hij de Elfstedentocht mocht gaan rijden, en daardoor ook ietwat teleurgesteld dat hij slechts een wedstrijd in de derde klasse van het vrouwenvoetbal mocht fluiten.

DVVA begon niet scherp aan de wedstrijd, of het de druk van het K-woord was of de kater van vrijdagavond, het spel was slordig en de bal werd dan ook vaak ingeleverd bij de tegenstander. Buitenveldert zette aardig druk in het eerste kwartier, de scheidsrechter vond het blijkbaar erg sneu voor de bezoekers dat ze in de lelijke reserveshirts moesten spelen en gaf continu vrije trappen voor overtredingen die voor de meeste toeschouwers onzichtbaar bleven.  De verdediging van DVVA was wel scherp en na twintig minuten begon het lekker te lopen en kwam er druk naar voren. Helaas verdraaide Rosalie op dat moment in een duel haar knie en moest vervangen worden door Larissa. Veel ruimte was er aan de zijkanten waar de snelle blondines Aletta en Rosanne, te onderscheiden door het verschil in lengte en het acteren op de rechter- , dan wel linkerkant, voor veel gevaar zorgden. Daar moest dan ook een keer het eerste doelpunt uit vallen. Dit gebeurde in de 37e minuut: Aletta loste een schot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied, en door een halve redding van de keeper kon Mariska doen waar ze goed in is: intikken, 1-0. Nog geen 2 minuten later was weer Aletta de aangever waarop Rosanne bij de tweede paal netjes afrondde, 2-0.

Na rust was het duidelijk waarom DVVA de voornaamste kampioenskandidaat is, er ging een tandje bij en Buitenveldert kon het niet meer bijbenen. Ook Simone zat beter in haar spel en dat resulteerde dan ook in de 50e minuut in het derde doelpunt, een aanval door het midden, Mariska legde de bal terug en 3-0 door Siem aka Goalstra! De scheidsrechter had toen ook weer een momentje nodig, helaas. Rosanne kreeg een vrije trap tegen en was het daar niet helemaal mee eens. Ze trapte de bal weg, waarop de scheidsrechter een kaart uit zijn zak haalde: rood!?! Dubieuze beslissing, maar nog een half uur verder met slechts 10 geelzwarte leeuwinnen op het veld. Gelukkig was de weerstand van Buitenveldert al gebroken en was het mannetje minder voor de toeschouwer nauwelijks te merken. In de 65e minuut was Aletta haar tegenstander weer eens te snel af en wist ze met een prachtige voorzet Mariska te bedienen, 4-0. Met nog iets minder dan een kwartier op de klok moest Maas, jongste telg van invalkeepster Sandra, plassen, blijkbaar was uw verslaggever de aangewezen persoon om de kleine man hierin te begeleiden. Tijdens deze pitstop kwam er via de WhatsApp binnen dat Mariska ook de 5-0 had weten te maken, naar later vernomen mogelijk gemaakt door het opkomen van rechtsback Daphne, in de 80e minuut. De 6-0 volgde niet veel later door Simone op aangeven van Larissa. Eind goed, al goed.

Omdat de scheidsrechter bij deze christelijke club op Paaszaterdag niet de Judas wilde zijn, zette hij de rode kaart na afloop om in een gele, waardoor Rosanne de kampioenswedstrijd volgende week niet hoeft te missen. Die, wanneer het spel gespeeld wordt zoals vandaag gedaan werd vanaf de twintigste minuut, zonder al te veel moeite zou moeten resulteren in het kampioenschap. Hoewel de tegenstander, DSS uit Haarlem, zeker niet onderschat mag worden. De middenmotor doet de tweede periode goede zaken en kan, bij een kampioenschap van DVVA, nog beslag leggen op een plek in de nacompetitie.

Dus komt allen om de geelzwarte leeuwinnen naar de titel te schreeuwen! Hopelijk is Henk van Driest er om het goede voorbeeld te geven!

Zaterdag 6 april 15u: DSS VR1 – DVVA VR1,  Pim Mulier Sportpark, Jaap Edenlaan 7, Haarlem.