Na de seizoensouverture met 1-0 te hebben verloren was het 13e er alles aan gelegen om van de hatelijke nul af te komen.

Veld 1 was gereserveerd voor de kraker tegen Overamstel, waar de felle herfstzon het gras een aantrekkelijk aanzien gaf. Minder aantrekkelijk zou de strijd om de punten worden die zich op de groene mat zou gaan afspelen.

Aangezien de helft van de toch ruime selectie schitterde door afwezigheid, moest ex-vedette Miquel de honneurs in de spits waarnemen en werd de rechterflank bestreken door een pleintjesvoetballer die een uur voor aanvang van de wedstrijd nog in de Perry Sport stond om voetbalschoenen te kopen.

Reden voor deze noodzakelijke mutaties is in de eerste plaats de ware blessuregolf die zich rond de zelfverklaarde kampioenskandidaat in de reserve 5e klasse voltrekt. Tot overmaat van ramp viel middenvelder Witteman al vroeg in de eerste helft uit met een enkelblessure, waardoor de spoeling zodanig dun werd dat DVVA 9 met twee man verlossing moest brengen. Enig lichtpuntje was de terugkeer van de Man van Glas, die zijn fragiele gestel slechts 20 minuten kon belasten.

In de tweede plaats lijkt er gemakzucht in de ploeg te sluipen, met als duidelijke boosdoener het gebruik van Facebook voor het ‘aanmelden’ of ‘afmelden’ voor het ‘event’ op zaterdagmiddag. Een simpele muisklik en menig lid van het 13e ontdoet zich van zijn morele plicht om zijn dappere strijdmakkers bij te staan in de jacht op de titel.

Dat die punten er ondanks de personele malheur toch kwamen moet gedeeltelijk op het conto worden geschreven van het arbitrale trio, dat een overduidelijk doelpunt van Overamstel over het hoofd zag. Rechtsback Jansen was zo verstandig de bal een meter achter de doellijn weg te roeien, waardoor de leidsman de treffer niet kon toekennen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg pardoes op voorsprong, toen Miquel knap scoorde via binnenkant paal. Die klap kwamen de gasten niet meer te boven in de tweede helft, die bol stond van on-Nederlands afbraakvoetbal en waarin het enige hoogtepunt de beslissende strafschop was die Cardol in de slotseconden verzilverde: 2-0. De mondige jongens van Overamstel kregen als troost een meter bier, die ze met gemengde gevoelens zullen hebben genuttigd.

DOOR: Niek Benedictus