DVVA13cropped

Links:

Stand en programma

Aanvoerders:

Jan Doggen (mail@jandoggen.nl, 06-4178 3470)
Tim Cardol (timcardol@gmail.com, 06-2263 7745)

Trainingstijden:

Maandag 19:00 - 20:30
Woensdag 20:30 - 22:00

Trainer: Guido Licastro

Over DVVA 10:

De geschiedenis van DVVA 10 (voorheen DVVA 12, daarvoor DVVA 13, beter bekend als 'het 14e') is er een van curieuze tegenstrijdigheid, zowel in vorm als in functie. Ooit begonnen als puur 'gingerteam', was het in de beginjaren vooral een semi-politiek platform voor de anarchistische (voetbal)visie van voormalig coach en aarts-roodharige David Rozema. Na enkele seizoenen geworstel met experimentele looplijnen en een stortvloed aan rode kaarten, werd gepleit voor een meer gematigde aanpak en de toelating van spelers met andere haarkleuren. Bovendien bleek de geadopteerde geuzennaam 'het Andere Andere Oranje' niet onderscheidend genoeg. 

Sindsdien varen we een andere koers en niet zonder resultaat. DVVA 12 (voorheen DVVA 13, beter bekend als 'het 14e') ontwikkelde zich steeds meer tot een kweekvijver van toptalent zowel binnen maar vooral ook buiten het veld. Worden we binnen de lijnen dikwijls liefkozend 'geel-zwarte meeuwen' dan wel 'geel-zwarte spreeuwen' genoemd, doen we tijdens de beruchte derde helft de DVVA-bijnaam 'geel-zwarte leeuwen' pas écht eer aan. Talloze keren werd een kansloze veldnederlaag omgebogen tot een klinkende overwinning in de kantine. Ons strenge selectiebeleid is hier inmiddels op ingesteld.

Wat betreft ons voetbalspel zelf wordt het 14e vaak geroemd om haar individuele kwaliteiten. Stuk voor stuk spelers die de selectie naar een hoger niveau zouden tillen. Om die reden wordt er door hogere elftallen (hallo Michael Kuhlmann!) voortdurend gehengeld naar onze spelers, met als meest recente voorbeeld onze geliefde Twitterkeeper. Vorig seizoen werden zelfs onze speeltijden aangepast zodat bovengenoemde zowel bij het tweede elftal als bij ons kon spelen. Een ronduit belachelijke situatie. Toch lopen dit soort smakeloze flirtpartijen zelden op iets uit en graag willen we via deze weg nogmaals benadrukken: ONZE SPELERS ZIJN GVD NIET TE KOOP!!

Toch komt deze overdadigheid aan klasse verrassend genoeg zelden tot uiting tijdens onze wedstrijden. DVVA 12 (voorheen DVVA 13, beter bekend als 'het 14e') is een typisch voorbeeld van een team waarin individueel talent en kwaliteit zich onderschikken aan het collectief. Zo scoort topscorer Tim Cardol elk seizoen minstens twintig keer, maar verprutst hij bijna elke wedstrijd ook minstens zo veel kansen. Onze andere aanvallers trouwens ook. Boze dubbele tongen beweren dat wanneer alcohol niet uitgevonden zou zijn het aanvalskwartet elk seizoen goed zou zijn voor 100 goals. En zo wordt onze verdediging geroemd om haar bikkelharde tackles en opbouwend vermogen. Toch houden we zelden de nul (en dat is uiteraard de schuld van de enige Feyenoorder in de selectie, de keeper). En zo kent ons middenveld stuk voor stuk stylisten die met een enkele beweging of steekpass hele linies het bos in sturen. Toch worden ze dankzij onze countertactiek in bijna elke aanval overgeslagen. Alles in naam van het heilige collectief.

Deze filosofie heeft ons in 2016/2017 naar de 4e klasse reserve gebracht, maar dat was na één seizoen wel weer mooi geweest. Aanvoerder Jean le Chien wil al jaren naar de vierde klasse, maar moet zo langzamerhand erkennen dat het bonte gezelschap van halve en hele intellectuelen zijn limiet heeft bereikt. Naarmate de veertig nadert en het lichaam in alle kieren begint te kraken kiest zelfs de aanvoerder vaker voor de sportschool dan voor het trainingsveld. Met Onno Spruijt heeft DVVA 12 (voorheen DVVA 13, beter bekend als 'het 14e') al jaren zijn eigen Man van Glas. Edoch, met het klimmen van de jaren kunnen we onderhand spreken van een selectie van glas. In dit perspectief valt met name de blessuregevoeligheid van Uilenstede-burgemeester Kai Witteman op. 

Ten slotte salueren wij naar onze eregalerij van helden die ons om onverklaarbare verklaarbare redenen (wonen in een saai dorp, inruilen voor een saaie sport) hebben verlaten. Hoofdsponsor en Herman Finkers-kloon Pieter Nieuwenhuis, FC Volendam-fan van het eerste uur Bas Kolijn, goalgetter Miquel Burnos, Bas “ik maak je dood in de rust” Nijmeijer, inschietkoning Kun Yang Wong, Guyon “polletje” Essed (aka Technohenkie), cassiskanon Rachid Azrout, ijsduiker Kleine Kooij, Kai Witteman, (oh, hij is er toch), bulderbaas Erwin en alle bazen die ik vergeten ben. Jullie zijn gegroet en kom een keer kijken ofzo.

Selectie:

Joeri Baarda
Aernoud van Batenburg
Niek Benedictus
Thijs Beumer
Jelle Bosch 
Jacob Bosma
Arthur Buijs
Tim Cardol
Ruben Cardol
Jan Doggen
Nikki Eijpen
Rik Hunse
Teun Jansen
Joeri Jorg
Kristiaan Kiwitz (toch uitgeschreven ivm blessure)
Joris Kooijman
Simon Koolstra
Thom Meerdink
Jasper Rieter
David Rozema
Onno Spruijt 
Kai Witteman
Groucho Wullings