DVVA11

Links:

Stand en programma
Shirtsponsor: Blauw Gras B.V.

Aanvoerders:

Paul Tan (paul.m.f.tan@gmail.com, 06-2332 2979)
Erjon Tuenter (erjon.tuenter@gmail.com, 06-4794 2864)

Trainingstijden:

Maandag 19:00 - 20:30
Woensdag 20:30 - 22:00

Trainer:  Guido Licastro

Over DVVA 9:

Er wordt wel eens gezegd dat toen God klaar was met het scheppen van de aarde, hij op de 8e dag de blauwdruk met bijbehorende opstelling voor DVVA 9 heeft gemaakt. 

Hoe kun je dit mooie stel makkelijk omschrijven? DVVA 9 doet de naam van de club eer aan. Het is een hechte groep mensen uit verschillende hoeken van het land die tijdens of na hun studie in Amsterdam zijn gaan wonen: Alkmaar, Doetinchem, Zwolle, Weert. Het is daarmee eigenlijk knap dat er normaal gecommuniceerd kan worden binnen de lijnen. 

Zij leerden elkaar allereerst goed kennen buiten de lijnen. En menig vrijdagavond wordt nog steeds gezamenlijk getrotseerd en overwonnen, alwaar de opstelling van de volgende ochtend en ook het vervoer naar een uitwedstrijd worden besproken. Vaak met rooddoorlopen ogen voor - en af en toe een taxiritje naar – de wedstrijd op zaterdag als gevolg.  

Het team vindt zijn oorsprong in de zaal. Een aantal seizoenen geleden maakte het huidige derde zaalvoetbalteam van DVVA furore onder de naam Chollers United in oa. de VUVA-competitie. Omdat hier uitsluitend zegepartijen werden geboekt waren de jongens op zoek naar een grotere uitdaging. Ook mistten de meesten de geur van het natte gras op een zaterdagochtend en de smaak van een overwinningsbiertje onder de douche. 

Na een korte oriëntatiefase werd er ingezet op sportpark Drieburg. DVVA moest de vereniging worden waar het elftal zijn successen gaat behalen. Twee afgevaardigden moesten het team verkopen aan de club, maar het was natuurlijk allemaal al in de sterren geschreven: na de zomer mocht de groep aantreden op de velden van de geel-zwarte leeuwen.

De successen worden behaald door een mix van individuele klasse en de kracht van het collectief. Maar het voetbalspel laat zich niet gemakkelijk in één woord vatten. Altijd wordt er vanuit de organisatie gespeeld; vaak is het aanvallend en frivool ("gallery play!"); soms wordt het befaamde en beruchte ‘catenaccio’ van stal gehaald, maar er wordt ook niet zelden "vrouwen en kinderen eerst" over het veld geschreeuwd. Voor de terugkerende toeschouwer enigszins verwarrend maar tegelijkertijd erg attractief.

Want waarom zou je bij DVVA 11 langs de lijn gaan staan? Allereerst: de hoeveelheid doelpunten. Op het moment van schrijven (30.10.2015) zijn er in 6 wedstrijden namelijk 26 goals gemaakt maar zijn er ook 21 geïncasseerd. Een moyenne van 7,8(!) doelpunten per wedstrijd.

Ten tweede: de schoonheid van de doelpunten. Een mix van tiki-taka combinaties, afstandsschoten en ingestudeerde afhandelingen van dode spelmomenten leidden regelmatig tot wonderschone doelpunten; het ene nog mooier dan de ander. Vooral de pogingen tot mishandeling van de keeper door de afstandsschoten van Erik ‘boom boom’ Dekker worden als publiekstrekker gezien.

Ten derde: humor. Niet zelden worden er tussen 10.30 en 12.15 uur "hij niet!", "niet doen!", en "nu wij weer" over de velden van sportpark Drieburg geschreeuwd. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van terugkerende uitspraken uit de encyclopedie der voetbalclichés. 

Dus mocht je niets te doen hebben op zaterdagochtend: heb je gevoel voor humor; ben je voetballiefhebber en wil je veel doelpunten zien? Dan is DVVA 9 jouw team!

Selectie

Yorick van Asselt
Ries Bokken
Erik Boomkamp
Marvin van de Brug
Bastiaan de Bruijn
Erik Dekker
Mees Heller
Tom de Keijzer
Orlando Mohaboe
Hessel Mulder
Deni Nozic
Hans Popping
Redmar Roelofs
Robin Stam
Paul Tan
Marko van Tol
Erjon Tuenter
Tim Veerwater
Clint van der Wal
Ruud Wellenberg
Joris Wijte