Op zaterdag 22 juni is Jan Dahrs op 89-jarige leeftijd overleden. Jan was trainer van DVVA 1 in de jaren negentig en het begin van deze eeuw. Met vier promoties in zijn tijdperk op Sportpark Drieburg, wordt hij gezien als de meest succesvolle trainer uit de geschiedenis van de club.

Maar nog veel meer indruk maakte Jan met zijn mooie persoonlijkheid. Een rasechte Amsterdammer, met enorm gevoel voor humor en vol beklijvende (zelfbedachte) uitspraken die hij tijdens wedstrijden graag liet horen. Als zijn elftal niet lekker in de wedstrijd zat, zag hij andere carrièremogelijkheden voor zich:

‘Ik denk dat ik maar een kroeg ga beginnen. Elf krukken heb ik al!’ 

En bij een wissel van de tegenstander, bracht Jan graag de man in het zwart van de wijs:

‘Scheids, scheids! Hij heeft een vraagteken op zijn rug!’

Door de oud-selectiespelers die nog altijd bij DVVA actief zijn, worden nog regelmatig mooie verhalen en anekdotes verteld over de tijd onder ‘hun’ Jan.

Twee weken geleden is er op de website van DVVA een mooi stuk geplaatst naar aanleiding van de promotie van ons huidige Heren 1, geschreven door oud-voorzitter Duco Abspoel. In het stuk wordt tevens op eervolle wijze over hem geschreven. Toeval bestaat niet.

https://dvva.nl/uitgelicht/1175-van-de-krochten-van-het-amateurvoetbal-naar-de-top-100

Tot op late leeftijd was Jan, zowel fysiek als mentaal, in goede conditie. En incidenteel dook hij dan ineens op langs de lijn, altijd goedgemutst en vol levenslust. Sinds het overlijden van zijn vrouw, drie jaar geleden, ging het langzaam minder. Jan bereikte de respectabele leeftijd van 89 en stierf te midden van zijn liefhebbenden. Op zijn overlijdenskaartje lezen we ‘Het is goed zo!’.

Wij wensen de familie en bekenden van Jan veel sterkte toe.

Het Bestuur

Agenda

  • 8 juni Finale nacompetitie H1
  • 15 juni Box to Box

Tweets