Afgelopen BALV van 24 april 2017 zijn de leden bijgepraat over de verbouwing en heeft het bestuur het mandaat gekregen om alles in het werk te zetten om de verbouwing ook daadwerkelijk te realiseren. Hieronder kunnen jullie nalezen wat de redenen tot verbouwing zijn, wat de verbouwing precies zal inhouden, wanneer dit zal gebeuren, en - ook niet onbelangrijk - hoe we dit zullen bekostigen.

Waarom gaan we eigenlijk verbouwen?

De kleedkamers van DVVA zijn uniek en ademen een echte voetbalsfeer uit, ondanks dat ze wat krap zijn. Maar ze zijn ook versleten. Het tegelwerk is aan vervanging toe en met een nieuwe douche installatie kunnen we veel geld besparen op water en energie. Daarom gaan we de kleedkamers renoveren en pakken we ook gelijk het voorraadhok achter de keuken, de scheidsrechterskleedkamer, de toiletten en de bestuurskamer aan. Daarbij renoveren we ook gelijk het dak want ook dat is nodig aan vervanging toe.

Het huidige clubgebouw van DVVA stamt uit 1983. En dat is te merken. De indeling is krap en sommige zaken zijn aan het einde van hun levensduur (technische installaties, kleedkamers en douches).

Daar willen en moeten we wat aan doen. We willen onze leden en gasten namelijk goede en veilige faciliteiten bieden. Daarom zijn we al een aantal jaar bezig om te sparen en om te zoeken naar mogelijkheden om die faciliteiten te verbeteren. Daarbij hebben we als club twee uitdagingen: een beperkt budget en beperkte mankracht om een verbouwing te kunnen uitvoeren met alleen vrijwilligers.

Uiteindelijk willen we met de verbouwing het volgende bereiken:

 • Kwaliteit van kleedkamers en natte ruimtes (douches en toiletten) verbeteren,
 • Ruimte creëren binnen de bestaande muren zodat we spullen efficiënter kunnen opruimen.

Wat gaan we doen?

We gaan een groot gedeelte van het clubgebouw aanpakken. Eigenlijk doen we alles behalve de kantine en de hal naar de kantine. Concreet gaat het om de volgende punten:

 • De toiletten bij de kantine worden gerenoveerd en er komen toiletten bij;
 • Het voorraadhok van de kantine wordt vergroot door 1 scheidsrechterskleedkamer op te offeren;
 • De andere scheidsrechterskleedkamer wordt vergroot en geschikt gemaakt voor gebruik door meerdere personen;
 • De bestuurskamer wordt gerenoveerd;
 • Het ballenhok wordt gerenoveerd en efficiënter ingericht;
 • Alle kleedkamers worden gerenoveerd, net als alle douches en toiletten tussen de kleedkamers;
 • Vrijwel alle installaties en leidingwerk (water en elektriciteit) worden vervangen;
 • De hal krijgt een lik verf;
 • De vloer wordt overal aangepakt;
 • Het hele dak wordt gerenoveerd.

Om een goed inzicht te geven van hoe dat er uit ziet kun je HIER een bouwtekening van de huidige situatie bekijken, en kun je HIER de bouwtekening zien van hoe het er na de verbouwing uit zal komen te zien.

Sibren Hoekstra"We hebben gezocht naar een optimale inrichting. Met dit plan halen we het maximale uit de beschikbare ruimte in ons clubgebouw."

Sibren Hoekstra (architect)

 

 

 

 

Wanneer gaan we verbouwen?

Er zijn twee momenten waarop we kunnen verbouwen zonder dat we het voetbalseizoen verstoren: in de winterstop of in de zomerstop. Onze voorkeur gaat uit naar de winterstop omdat cricketvereniging Dosti in de zomer gebruik maakt van het clubgebouw. In de winterstop, met een beetje passen en meten, hoeven we de douches 2 maanden niet te gebruiken. Bovendien hebben we in de winterstop geen last van de bouwvak.

Hoe betalen we het?

De begroting van de totale verbouwing is € 240.000. Het budget bouwen we op uit drie potjes:

 1. 1/3e komt uit de reservering op onze eigen balans;
 2. 1/3e via subsidie uit de éénderdesubsidieregeling van de gemeente Amsterdam; en
 3. het overige voor € 70.000 uit een obligatielening en € 10.000 uit duurzaamheidssubsidies en sponsoring.

De éénderdesubsidieregeling van de gemeente Amsterdam is een subsidie voor sportclubs die hun accommodatie willen aanpakken en waar uiteraard een aantal voorwaarden aanzit. DVVA voldoet aan deze voorwaarden.

Ons spaarsaldo is voldoende. Met die eerste twee potjes lijkt het nu dus wel goed te zitten.

Je kunt bijdragen én geld verdienen!

Het derde potje bestaat voor een groot deel uit obligatieleningen waar leden van DVVA en andere enthousiastelingen als leninggever aan deel kunnen nemen! Daarom is dit het moment om de leden en fans van DVVA enthousiast te maken om deel te nemen aan een interessante obligatielening waarmee je de club helpt én tegelijkertijd een interessante rente ontvangt. Maar sponsoren en doneren mag natuurlijk ook!

Wil je ook je steentje bijdragen of meer weten over de verbouwing? Kijk dan hier.

Arthur vd Velde"De afgelopen 5 jaar hebben we hard gewerkt om de club financieel gezond te maken en geld te reserveren voor groot onderhoud. Het is nu tijd om te investeren in ons clubgebouw en de vruchten te plukken"

 Arthur van de Velde (penningmeester DVVA)

Agenda

 

 

Tweets

BREAKING! Voor komend seizoen heeft DVVA nog ruimte voor een nieuw team. Dit kan een herenteam (4, 5, 6e klasse) of… https://t.co/DaN3Fo1Ibw
Heb jij al een #clubheart shirt gekocht? https://t.co/hx729QDQDU Geef onze naam door bij de koop van dit lekkere… https://t.co/Hfh1R88GGi
Zie ons erelid Henk van Driest eens shinen! Een man met een groot hart voor DVVA #clubheart https://t.co/lAOkZLeX9g
RT @jweekhart: Goed nieuws voor sportminnend Amsterdam en daarmee voor ⁦@csvDVVA⁩! ‘Gemeente stelt huurverhoging voor Amsterdamse sportclub…
Goed nieuws op het veldhuurfront! https://t.co/4qJUM8rfGl
Sportieve dames gezocht voor DVVA uit Amsterdam! Is (vrouwen)voetbal jouw passie en ben je enthousiast en/of pres… https://t.co/pwc6Up0m4h