Het zou zomaar een vraag in de beruchte DVVA voetbalquiz kunnen zijn. Welke Nederlandse verdediger speelde voor FC Volendam, Motherwell, Reading FC, PEC Zwolle en 1. FC Nürnberg? De kenners zullen het weten, en vanaf vandaag ook ieder ander binnen de club. Het antwoord is natuurlijk: Elroy Kromheer. In de jaren ’90 de vrees van spitsen als Ronaldo en Bergkamp, nu brengt hij zijn ervaring over op ‘onze jongens’ van het 2e. Tijd voor een kennismaking en natuurlijk…de Geelzwarte Toto!

 


Elroy Kromheer

Welkom bij DVVA! Hoe zijn jouw eerste weken hier bevallen?
Meer dan goed! In mijn eerste gesprekken met Jeroen Smakman had hij mij al verteld over het unieke sport dna van DVVA. Sportief, beschaafd, gezellig en relaxed en ik kan niet anders zeggen dat zowel ik als de nieuwe spelers erg goed zijn ontvangen.

Hoe ben je terechtgekomen bij DVVA?
Vorig seizoen speelde ik als trainer van VV Monnickendam 2 tegen het DVVA 2 van Jeroen en Francoise en hoorde ik van de overstap van Jeroen naar DVVA 1. Ik vertelde hun dat ik na drie leuke jaren in Monnickendam een nieuwe uitdaging zocht in Amsterdam en een eerste afspraak stond op de agenda!

Je hebt een mooie voetbalcarrière achter de rug, ambieer je als trainer ook een loopbaan op het hoogste niveau?
Ik ambieer zeker een hoger niveau als trainer, maar voor het hoogste niveau had ik in mijn ogen direct na mijn voetbalcarrière of in ieder geval eerder het trainersvak in moeten gaan. Ik kijk bovendien nooit zo ver vooruit, eerst maar eens een goed jaar bij DVVA 2!

Aan welke buitenlandse club bewaar jij de mooiste herinneringen en waarom?
Sowieso is het een mooie ervaring geweest om in Schotland, Engeland en Duitsland te voetballen en bewaar ik eigenlijk aan alle drie de clubs goede herinneringen. Als ik echt moet kiezen dan noem ik 1ste FC Nürnberg (FCN). Aan alles kon je merken dat het een echte ‘Traditionsverein’ is en nog altijd veel status heeft in de Duitse competitie.

Wie is de beste spits waar je ooit tegen hebt gespeeld in je profcarrière?
Die zal dan moeten komen uit het rijtje Romario, Ronaldo, Bergkamp, Kluivert en Van Basten. Weet jij het? (-:

Wat is de grootste en/of belangrijkste wedstrijd die je ooit hebt gespeeld? En hoe ging dat?
Er blijven mij altijd wel een paar wedstrijden bij zoals de bekerfinale met FC Volendam tegen Feyenoord, mijn eerste wedstrijd voor Motherwell FC direct uit tegen Celtic, de beslissingswedstrijd met Jong Oranje voor de Olympische Spelen in en tegen Zweden en de ‘kampioens’ wedstrijden tegen PSV en Ajax. Ik kon altijd wel goed pieken, anders had ik deze wedstrijden natuurlijk al lang verbannen! (-:

Had je eigenlijk een leuke bijnaam als voetballer?
Bij, in of ‘op’ Volendam noemden ze mij altijd lange darm… Tja, rare jongens die Volendammers… (..)

Je komt uit de tijd dat er vaker op modder werd gespeeld dan op gras, wat vind jij eigenlijk van kunstgras?
In de meeste stadions lagen prima velden hoor. En als het wel flink had geregend of regende deed ik daar flink mijn voordeel mee! Er gaat nog steeds niets boven het spelen op een vlak, kort gemaaid en net gesproeide grasmat. Als trainer echter, vind ik het (nieuwe) kunstgras een verademing. Dat komt met name omdat het voor een amateurvereniging haast niet te doen is om een jaar lang op een goed natuurgrasveld te spelen of te trainen.

Wat was jouw sterkste punt als voetballer? En als trainer?
Als voetballer was dat mijn duelkracht, inzicht, kopkracht en vooral weten wat ik wel en wat ik beter niet kon doen. Als trainer vind ik het nog wat vroeg om daarover iets te zeggen.

Aan welke trainer wil jij je graag spiegelen? Of ga je liever je eigen weg?
Ik ga altijd wel mijn eigen weg, maar ik vind de nuchterheid van Frank de Boer wel prettig. Goed is goed en fout is fout. Voetbal is daarbij een simpel spelletje, maar kun je op een hoog niveau uitvoeren.

Je bent na je loopbaan ondernemer geworden, kun je daar iets over vertellen?
Zeker! Ik heb een kleine zelfstandige uitgeverij van sportbladen. Daarin zoek ik altijd een samenwerking met een gemeente of een provincie. Doelstelling van de uitgaven is het promoten van de stad als sportstad of de provincie als sportregio. Zo zijn er titels verschenen als Sportief Amsterdam, Sportief Rotterdam, Sportief Utrecht, Sportief Eindhoven etc. De titels worden éénmalig, jaarlijks of twee jaarlijks uitgegeven. Uiteraard komt DVVA met een mooie reportage in een volgende editie van Sportief Amsterdam!

Het seizoen is goed begonnen voor DVVA 2, zijn we hier getuige van het Kromheer-effect?
Ga je weg… Er staat ‘gewoon’ een goede selectie! Overigens had onze start beter gemoeten hoor… Tegen WV-HEDW en Castricum thuis hebben we een goed niveau gehaald, maar in de wedstrijden tegen RKAV Volendam en met name Ajax speelden we zeker niet goed. De komende twee wedstrijden tegen CSW uit en ZOB thuis zullen uitmaken of we goed gestart zijn. Komt allen kijken, er zijn nog kaarten!

Tot slot: Wat wil je dit seizoen bereiken met het 2e?
Dat we als groep een positieve, respectvolle en gretige indruk maken op de velden. Dat we een herkenbare, aanvallende en dominante manier van spelen ontwikkelen en daar steeds beter en vaster in worden. Dan zien we aan het eind van de rit wel wat het ons heeft gebracht.

 

DE TOTO

DVVA 7 (zat) - RODA 23 4 (zat)

DVVA VR2 (zat) - Hoofddorp s.v. VR1 (zat)

DVVA VR1 (zat) - TOV VR1 (zat)

DVVA 9 (zat) - Ankaraspor 2 (zat)

DVVA 14 (zat) - Zeeburgia 6 (zat)

Marken 2 (zat) - DVVA 3 (zat)

CSW 2 (zat) - DVVA 2 (zat)

JOS/W'graafsmeer 2 (zat) - DVVA 4 (zat)

WV-HEDW 17 (zat) - DVVA 12 (zat)

WV-HEDW (zat) - DVVA 1 (zat)

JOS/W'graafsmeer 3 (zat) - DVVA 6 (zat)

Tos Actief VR3 (zat) - DVVA VR4 (zat)

Toto stand

Nieuwe toto is niet alleen nieuwe ronde en nieuwe kansen, maar ook nieuwe regels! Elke week strijden twee DVVA'ers tegen elkaar. Degene met de meeste goede antwoorden gaat door naar de eindronde die later in het seizoen plaats zal vinden. Hoever het seizoen dus is, of hoe vel of weinig wedstrijden er zijn, gelijke kansen voor iedereen en dat willen we natuurlijk allemaal.

 

Door naar de eindronde: 

Anki (gewonnen van Victor)

Laura (gewonnen van Muus)

Marlies (gewonnen van Jolle)

David (gewonnen van Demi)

Leontien (gewonnen van Toto)

Tom (gewonnen van Esther)

Hophni (gewonnen van Britt)

Simon (gewonnen van Simone)

(Magda en Merijn beiden niet door, geen winnaar)

Julian (gewonnen van Tilaka)