Maarten PekelharingU kent hem waarschijnlijk als ‘die volleyballer die voetballer werd’, maar Maarten Pekelharing is meer dan dat. In dit openhartige en exclusieve interview doet Maarten één keer zíjn verhaal. Een verhaal over verloren vriendschappen en verkeerde keuzes, maar vooral een verhaal over hoop en de verregaande liefde voor het spelletje. En o ja, Maarten vult ook de Geelzwarte Toto in. U weet wel, die rubriek die een paar maanden geleden een stille dood leek te zijn gestorven. Niets is minder waar, lees verder!

 

 

Hoi Maarten. Even serieus nu: wat doe jij nou eigenlijk op een dag als vandaag?

Vandaag is het maandag, dus het begint met nagenieten van onze heroïsche overwinning dit weekend en bijkomen van alle lichamelijke kwaaltjes die daarmee gepaard gaan. Daarnaast moest er gewoon worden gewerkt. Ik werk bij de jeugdbescherming, dus dat is alle dagen lol, vooral voor de gezinnen die het met mij moeten doen.

Je voetbalt in het 14e. Waar is het misgegaan?

Bij gebrek aan talent vooral. Hoewel stiekem bij het 14de het meeste talent rond loopt, maar dat houden wij goed verborgen. 11 jaar geleden heb ik samen met mijn teamgenoot Daan Roescher besloten dat het wel leuk was om onze volleybalschoenen in te ruilen voor kicksen en een vriendenteam op te richten. Destijds was de doelstelling om zo snel mogelijk door te groeien naar de eerste klasse, maar onderaan de 6de klasse is ook heel leuk.

Wat is eigenlijk jouw voetbal bijnaam? Eerlijk zeggen.

Man van Glas. Ik ben vaker geblesseerd dan heel, hoewel het dit jaar wel mee valt (zeg ik terwijl ik met een gekneusde rib en pijnlijke knie op de bank zit).

Welke positie bekleed jij in het veld en daarbuiten?

Bij DVVA 14 ben ik linkshalf, hoewel ik een typische linksbuiten ben, maar 4-3-3 is  helaas niet ons systeem, waardoor ik nog altijd niet volledig tot mijn recht kom op het veld. Dat ligt dus niet aan mij maar aan het systeem.

Van welke voetballegende mist er een graffiti kleedkamer volgens jou?

Dat is natuurlijk niet zo moeilijk. Ivan Gabrich. Ik herken mijzelf heel erg in hem. Ook van mij weten mijn teamgenoten na 10 jaar nog steeds niet of ik nou links- of rechtsbenig ben. Maar een goede tweede is die andere man van glas, Jari Litmanen. Absolute held!

Wat zijn jouw sterkste punten in het veld?

Ik kan echt magistraal gaan liggen.

Heb je je eigen Panini-plaatje al gevonden? Lijkt ‘ie een beetje?

Mijn paniniplaatje was weinig creatief, maar daardoor wel erg herkenbaar.

 Wat heb je gestemd? En heb je al spijt?

Groen-Links. Absoluut geen spijt van overigens, hoewel ik de PVDA wel meer stemmen had gegund, ook omdat ik mijn teamgenoot Weeda zijn baan heel erg gun.

 Wie is jouw favoriete DVVA'er en waarom?

Komen we weer op Weeda uit. Die jongen heeft al zoveel prijzen in de wacht gesleept in zijn voetbalcarrière. Gouden schoen, Gouden regelneef en ga zo maar door. Maar vooral regelt hij echt alles tot in de puntjes waardoor wij als team nog altijd kunnen voortbestaan.

 Wat is jouw favoriete spot in Amsterdam (na Sportpark Drieburg natuurlijk..)?

Brouwerij ’t IJ is sowieso wel 1 van mijn favorieten, maar ook het Johan Cruijff stadion kom ik graag. Hoewel ik er de laatste jaren vaak niet heel vrolijk van word.

 Wat snap jij nou écht niet? En waarom niet? En wat ga je er aan doen?

De bond tegen vloeken. Want vloeken lucht WEL op godverdomme. Dus lijkt mij een goed moment om 20 maart tot nationale vloek-dag uit te roepen.

Heb je een strafblad, en zo nee, waarom niet?

Nee, Ik ben altijd op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats.

Wie maakt de slechtste grappen binnen jouw team?

Anne, Dat moet zijn Rotterdamse invloed zijn.

Wat is jouw meest legendarische DVVA-feest ooit? En waarom?

Die moet nog komen, namelijk 13 mei van dit jaar. Dit feest is namelijk vanwege het 10-jarig bestaan van DVVA 14 (en daarnaast heb ik dan nog een andere reden voor een feestje). Dat moet dus wel heel legendarisch worden.

Wie is de grootste shampoo charlatan in jouw team?

Drenthe (Matthijs Vastenburg). Zit nooit een haar verkeerd bij die jongen.

Je gaat zometeen de Toto invullen. Heb je wel eens iets heel bizars voorspeld? En dat mensen dat vet eng vonden, omdat je dat echt niet kon weten? Doe je überhaupt aan voorspel?

Ik heb niet zo veel met Nostradamus, dus ook niet met voorspel(len)

 Wat is het leukste damesteam van DVVA?

Dames 1 t/m 4. Dames 5 vind ik niks (eigenlijk heb ik gewoon geen idee)

 Stel dat jij een succesvolle coup pleegt binnen DVVA, wat gaat er dan direct veranderen? En nee, je mag niemand royeren.

Ik zou de clubkleuren vervangen. Geel/zwart vind ik echt heel lelijk. En dan ook nog eens die gele sokken. Die zouden zwart moeten zijn.

Ik zie dat we nog tijd hebben; kun je tot slot een leuke anekdote over (iemand van) jouw team vertellen? Niet te suf hoor, want deze rubriek wordt al heel slecht gelezen.

Ik heb een teamgenoot over wie genoeg anekdotes zijn te vertellen: Thijs (de witte Kanu). Kom als tegenstander niet aan ‘zijn beste vriendje’, want dan krijg je met hem te doen. Ik heb hem met onze shampoo-charlatan ook al eens met enkel een slip aan op de tafels van de dvva kantine zien dansen andere masochistische taferelen op elkaar uit zien voeren, maar de details kan je ze beter zelf vragen.

Wil je nog iemand de groeten doen?

Noraly Beyer.

 

De Toto 25 maart 2017

 

(vul in: dikgedrukt voor de winnaar, bij gelijkspel allebei dun gedrukt laten)

DVVA 2 (zat) - CSW 2 (zat)

DVVA 6 (zat) - JOS/W'graafsmeer 3 (zat)

TOV VR1 (zat) - DVVA VR1 (zat)

DVVA 4 (zat) - JOS/W'graafsmeer 2 (zat)

DVVA 3 (zat) - Marken 2 (zat)

Hoofddorp s.v. VR1 (zat) - DVVA VR2 (zat)

DVVA 1 (zat) - WV-HEDW (zat)

DVVA VR4 (zat) - Tos Actief VR3 (zat)

HBOK 2 (zat) - DVVA 5 (zat)

Zeeburgia 6 (zat) - DVVA 14 (zat)

Ankaraspor 2 (zat) - DVVA 9 (zat)

RAP 8 (zat) - DVVA 12 (zat) (familiebanden daar, dus ik moet wel)

Toto stand

Nieuwe toto is niet alleen nieuwe ronde en nieuwe kansen, maar ook nieuwe regels! Elke week strijden twee DVVA'ers tegen elkaar. Degene met de meeste goede antwoorden gaat door naar de eindronde die later in het seizoen plaats zal vinden. Hoever het seizoen dus is, of hoe vel of weinig wedstrijden er zijn, gelijke kansen voor iedereen en dat willen we natuurlijk allemaal.

 

Door naar de eindronde: 

Anki (gewonnen van Victor)

Laura (gewonnen van Muus)

Marlies (gewonnen van Jolle)

David (gewonnen van Demi)

Leontien (gewonnen van Toto)

Tom (gewonnen van Esther)

Hophni (gewonnen van Britt)

Simon (gewonnen van Simone)

(Magda en Merijn beiden niet door, geen winnaar)

Julian (gewonnen van Tilaka)