Deze week hebben we wel een héle bijzondere DVVA’er in de GeelZwarte Toto. Want wie huilt er nou bij het zien van reclames? Of gaat plotseling tijdens een wedstrijd juichen, wanneer er niet eens gescoord wordt? Deze dame voetbalt in een team waar ‘iedereen alleen maar goede grappen maakt’ en dit bewuste team schijnt ook nog eens legendarische feestjes te geven, wat wil een mens nog meer? De deelnemer van deze week heet Tesse Bijleveld (Jukebox voor intimi). Of ze vertrouwen heeft in de Toto? ‘Ik voorspel eigenlijk nooit. Ik zeg altijd: "het komt zoals het komt".’ Waarvan akte!

Hoi Tesse! Lekker naar paaseieren gezocht? Of naar jezelf, kan ook allemaal tegenwoordig. Lang verhaal kort: heb je veel aan Jezus gedacht dit weekend?

Hoi Thijs! Nee ik heb geen paaseieren gezocht. Ik heb wel even gedacht aan Jezus die werd gekruizigd, maar dat bleek niet met pasen gevierd te worden. Is het vieren het juiste woord? Ik heb wel een gezellig weekend gehad in ieder geval.

Wat doe jij in het dagelijks leven? En hoe vind je dat zelf gaan?

Ik heb momenteel een vrij gevarieerde dagbesteding. Ik werk zo'n twee dagen in de week als barista, twee dagen als researcher voor een duurzame benzineboer, en een halve dag in de week schenk ik koffie bij Boost, waar vluchtelingen (of moet ik statushouders zeggen) taallessen krijgen. Dit gaat wel goed, maar is niet mijn levensdoel. Ik hoop over een paar maanden naar Mozambique te vertrekken voor een baan in de sanitairbussiness. Glamorous.

Je voetbalt in het dames 3. Lonkt het eerste?

Nee, totaal niet. Ik heb geen ambities, niet in mijn carriere, en niet in het voetbal.

Hoe lang voetbal je al bij DVVA? Hoe ben je hier terecht gekomen?

Al 5 of 6 jaar, denk ik. Ik wilde met mijn zaalvoetbalteam de overstap maken naar veldvoetbal, en ik had al veel goeds gehoord over DVVA van een paar vriendinnen die hier voetballen.

Wat is jouw voetbal bijnaam? Eerlijk zeggen.

Op het veld heb ik niet echt een bijnaam. Ik word wel eens jukebox genoemd, maar dat heeft meer te maken met mijn gedrag buiten het veld.

Welke positie bekleed jij in het veld en daarbuiten?

In het veld sta ik meestal in de verdediging. Laatst mocht ik ook eens op de rechtshalf positie staan. Vond ik leuk. Niet gescoord.

Van welke voetballegende mist er een graffiti kleedkamer volgens jou?

Ik ben niet zo van de voetballegendes. Mag ik ook Spice Girls zeggen?

Favoriete betaald voetbalclub binnen of buitenland?

Ajax!

Wat zijn jouw sterkste punten in het veld?

Ik zeg altijd keurig sorry als ik een foutje maak of iemand per ongeluk te hard duw. En ik kan iedereen goed motiveren als het even niet goed gaat. Ik laat dan iedereen zijn armen in de lucht gooien en juichen alsof we net gescoord hebben. Het is wetenschappelijk bewezen dat dat helpt voor een sollicitatiegesprek, dus ik denk ook wel in het veld.

Als je naar je moeder had geluisterd dan was je ….. geworden.

Precies wat ik nu ben.


Huil je tijdens films? Zo ja, welke? Zo nee, hoe komt het dat je zo gevoelloos bent?

Ja. Welke niet? Ik huil tegenwoordig zelfs bij reclames. Ik denk dat het iets met de leeftijd te maken heeft. Laatst huilde ik zo hard bij een zielige documentaire dat iedereen in het theater zich omdraaide om te kijken waar dat gekke geluid vandaan kwam.

Wie is jouw favoriete DVVA'er en waarom?

Anki, omdat ze superveel pech heeft en steeds geblesseerd is, maar toch nog een heel betrokken aanvoerder is! En natuurlijk Kees, omdat 'ie ons altijd thee geeft op het moment dat we dat het meest nodig hebben.

Wat is jouw favoriete spot in Amsterdam?

Coffee Company Javaplein voor mijn koffie, en Bar Joost voor mijn biertjes. En brouwerij 't IJ. Dus eigenlijk alles wat zich op kruipafstand van mijn huis bevind...

Wat snap jij nou écht niet? En waarom niet? En wat ga je er aan doen?

Ik snap niet dat mensen bij hun schoonouders gaan inwonen. En ik snap niet dat sommige mensen thuis blijven op koningsdag. Of niks oranjes aantrekken.

Wie maakt de slechtste grappen binnen jouw team?

We maken allemaal alleen maar goede grappen.

Wat is jouw meest legendarische DVVA-feest ooit? En waarom?

Ons eigen Dames 3 feest natuurlijk. Vooral vanwege de stoelendans. En vanwege de vette visuals van onze huis-VJ Jayo. En ook vanwege de vele DJ's. En het lekkere eten. Ik heb de dag erna niet veel kunnen doen aan mijn thesisprestatie die ik die maandag had, maar het was het waard.

Wat mist er op de menukaart van de DVVA-kantine?

Meer vega voedsel! Een goede vegaburger ofzo (geen kaas!). Yum.

Je gaat zometeen de Toto invullen. Heb je wel eens iets heel bizars voorspeld? En dat mensen dat vet eng vonden, omdat je dat echt niet kon weten? Doe je überhaupt aan voorspel?

Nee ik voorspel eigenlijk nooit. Ik zeg altijd maar: "het komt zoals het komt".

Wat is het leukste herenteam van DVVA? En waarom?

Om 1 of andere reden haal ik die nummertjes altijd door elkaar. Mijn favoriete herenteam is natuurlijk het team van mijn twee trainers, David en Hophni. Ik wil heren 8 zeggen, maar pin me er niet op vast.

Peter-Paul, onze voorzitter, kapt er mee in oktober. Stel dat jij het stokje overneemt, wat ga je dan allemaal regelen?

In het zeer hypothetische geval dat ik het stokje overneem zou ik in ieder geval met 'mevrouw de Voorzitter' aangesproken willen worden. En dan zou ik geluidsinstallaties in elke kleedkamer laten installeren. En meer vegetarische opties in de keuken. En dan zou ik weer aftreden om plaats te maken voor nieuw talent.

Quizvraagje tussendoor. Over welke DVVA’er gaat dit voetballied: ‘Met zijn rooie haar, maakt ‘ie een schaar, oh was ik ……. Maar! Er is maar één …….!’

hmm... ik ken maar 1 ginger eigenlijk, en dat is Steven van Willemijn. Is het Steven van Willemijn?

Nee joh..Het goede antwoord is natuurlijk: the one and only David Rozema! Enfin, ik zie dat we nog tijd hebben; kun je tot slot een leuke anekdote over (iemand van) jouw team vertellen? Niet te suf hoor, want deze rubriek wordt al heel slecht gelezen.

Ik ben bang dat jij dit een suffe anekdote vind, maar ik ga hem toch vertellen. Tijdens een wedstrijd belandde de bal weer eens in de sloot. In de rust gingen de scheidsrechter en onze coach gezamenlijk proberen de bal er weer uit te halen. De 1 zou ervoor zorgen dat de ander niet in het water zou vallen. Je hoort hem al aankomen, na 1 stap lagen ze allebei in het water! hilarisch! We hebben die scheids nooit meer gezien. De Iphone van de coach heeft het ook niet overleefd. En we zijn kampioen geworden vorig jaar!

De Toto  van 29 april (dikgedrukt voor de winnaar, gelijkspel: allebei dun gedrukt)

DVVA 2 (zat) - FC Aalsmeer 2 (zat)

DVVA 8 (zat) - Buitenveldert 3 (zat)

DVVA VR2 (zat) - Tos Actief VR1 (zat)

DVVA VR1 (zat) - NVC VR1 (zat) --> Spannend, bij NVC heb ik vroeger gespeeld!

DVVA 10 (zat) - Overamstel 3 (zat)

Overamstel 8 (zat) - DVVA 13 (zat)

DVVA VR4 (zat) - WV-HEDW VR3 (zat)

DVVA 1 (zat) - HBOK 1 (zat)

Gooi 't sc VR2 (zat) - DVVA VR3 (zat)

DVVA 5 (zat) - Kadoelen sv 2 (zat)

CSW 5 (zat) - DVVA 7 (zat)

FC Amsterdamse Bos 3 (zat) - DVVA 12 (zat)

Toto stand

Nieuwe toto is niet alleen nieuwe ronde en nieuwe kansen, maar ook nieuwe regels! Elke week strijden twee DVVA'ers tegen elkaar. Degene met de meeste goede antwoorden gaat door naar de eindronde die later in het seizoen plaats zal vinden. Hoever het seizoen dus is, of hoe vel of weinig wedstrijden er zijn, gelijke kansen voor iedereen en dat willen we natuurlijk allemaal.

 

Door naar de eindronde: 

Anki (gewonnen van Victor)

Laura (gewonnen van Muus)

Marlies (gewonnen van Jolle)

David (gewonnen van Demi)

Leontien (gewonnen van Toto)

Tom (gewonnen van Esther)

Hophni (gewonnen van Britt)

Simon (gewonnen van Simone)

(Magda en Merijn beiden niet door, geen winnaar)

Julian (gewonnen van Tilaka)