ZATERDAG 8 JUNI 2024 gaat met grote letters de geelzwarte annalen in. DVVA 1 promoveerde door een 3-1 overwinning op Flevo Boys naar de vierde divisie en trad de top-100 van het Nederlandse amateurvoetbal binnen. En dat terwijl het zo’n dertig jaar geleden nog een onbetekenend clubje in de kelder van het Amsterdamse afdelingsvoetbal was.

Ze waren er afgelopen woensdag in groten getale bij tijdens de halve finale van de play-offs en in iets minder groten getale zaterdag bij de finalewedstrijd in Nijkerk. De nieuwe oudjes en iets minder ouderen met een voetbal- en/of bestuursverleden bij DVVA. Als de victorie van hun cluppie aan de horizon gloort, komen ze uit hun holen om te mijmeren over het verleden en een graantje mee te pikken van het hedendaagse succes. Zo stond er zaterdag om half vijf een vijftal meer en minder grijzende mannen op het veld met in totaal zo’n 125 voetbaljaren bij DVVA in de benen te proosten op de promotie van ‘hun’ stunters. Een kleine bloemlezing uit de gesprekken.

- ‘Ken jij spelers?’

- ‘Uh nee, maar wel drie vaders waarvan ik weet welk rugnummer hun zoon draagt’.

- ‘Nu weet ik nog niet wie de zoon van Keje Molenaar is!’

Zaterdag 8 juni staat DVVA in de finale van de play-offs richting divisievoetbal. Dat klinkt mooi en serieus en ongekend. Maar een finale spelen doe je niet om van de ambiance te genieten, maar om te winnen.”

Het slot van het wedstrijdverslag van de drukbezochte kraker tegen Buitenpost drie dagen eerder, vatte mooi samen in welke situatie DVVA H1 zich afgelopen zaterdag had gemanoeuvreerd: op het schitterende sportpark De Ebbehorst van Sparta Nijkerk kon de voor onmogelijk gehouden stap naar divisievoetbal gezet worden.

Mooi, ja. Serieus, idem. Maar vooral ongekend voor een relatief kleine club met een abonnement op de tweede klasse in het districtsvoetbal. Toen na 96 minuten het stof optrok en een half uur later de feestvreugde een klein beetje luwde, zakte bij eenieder het besef in en schoten bij menigeen woorden te kort: DVVA is Vierde Divisionist. Ongekend!

Twee uur eerder zag het er zeker niet naar uit. Naar verluidt beschikte Flevo Boys over een jeugdig, fris en aanvallend team en in de eerste minuten bleek hier niets van gelogen. Aan de vroege 0-1 achterstand was niets onverdiend en DVVA mocht zich gelukkig prijzen dat het hierbij bleef in de openingsfase.

Niet veel later echter stonden de Geelzwarte Leeuwen plots met 2-1 voor. Eerst na een strakke trap van Jelle Spanninga na een knappe individuele actie, gevolgd door een intikker van Jip Molenaar na een chaotische situatie voor het Emmeloorder doel.

Wat volgde was een heerlijk open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. Met Lode van Hattum in supervorm kwam Flevo Boys echter niet meer tot scoren, wat overigens niet betekende dat het niet donders spannend was. Het was uiteindelijk Lennart Bril die de zaak beklonk in de 94e minuut met een ziedend schot dat via de onderkant van de lat binnensloeg.

Het prachtige vorige seizoen en het uitstekende vervolg daarop in het huidige, hebben ertoe bijgedragen dat nagenoeg alle spelers van ons eerste elftal hebben toegezegd om te blijven. De unieke combinatie van vriendschap en prestatie kan zo worden voortgezet en, naar wij hopen, in de toekomst worden uitgebreid.

De spelers die op de vraag “Wil je volgend seizoen blijven?” zonder aarzelen “Wat denk je zelf, ik blijf!” hebben geantwoord, zijn:

unnamedNa twee seizoenen gaat er helaas een einde komen aan de mooie samenwerking tussen hoofdtrainer Wilfred den Breejen en DVVA. Dit heeft Wilfred afgelopen week bekendgemaakt aan de spelersgroep en technische commissie. 

Onder leiding van Wilfred is DVVA in het afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse, waarin het ook dit seizoen erg goed presteert. Hand in hand met de prestaties is het team enorm gegroeid, en heeft Wilfred met veel energie ook een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de club op sportief gebied. Mede hierdoor is op zowel sportief als persoonlijk vlak een mooie match ontstaan tussen Wilfred en de club, ondanks dat het voor een veeleisende trainer als Wilfred niet altijd makkelijk is om bij DVVA te werken.

We gaan samen nog op voor een heel mooi laatste half seizoen, en willen Wilfred op deze plek vast bedanken voor de samenwerking en veel succes en plezier wensen in het vervolg van zijn maatschappelijke en sportieve carrière. 

Het bestuur en de technische commissie. 

Agenda

  • 8 juni Finale nacompetitie H1
  • 15 juni Box to Box

Tweets