De DVVA topscorer bij de heren van seizoen ‘21-’22 is Jip Frank van Heren 6. Jip maakte in totaal 27 doelpunten, waarvan 17 (!) als invaller. Maar zelfs als deze invallersgoals maar half hadden meegeteld was Jip topscorer geworden, want Luc Kronenberg (Heren 8, 18 goals) en Denny Diepgrond (Heren 8, 17 goals) volgen op respectabele afstand. Hieronder een interview met Jip.

De DVVA topscorers bij de dames van seizoen ‘21-’22 zijn Jules Hotchkin (Dames 3) en Emily Piluk (Dames 4), die allebei 11 doelpunten hebben gemaakt. Na het interview met Jules stellen we nu een paar vragen aan Emily, waarin ze haar wijsheden -- niet verrassend voor een internationale club als DVVA -- in het Engels deelt.

De DVVA topscorers bij de dames van seizoen ‘21-’22 zijn Jules Hotchkin (Dames 3) en Emily Piluk (Dames 4), die allebei 11 doelpunten hebben gemaakt. We stelden als eerst een paar vragen aan Jules (het interview met Emily is hier te vinden). Jules toont haar bescheidenheid niet alleen in de antwoorden, maar ook in de foto die ze deelde:

Aanleiding voor dit initiatief: “Tijdens deze week wil de KNVB zoveel mogelijk scheidsrechters bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!”

Voor DVVA aanleiding om eens nader kennis te maken met ‘onze’ scheidsrechters.

Elk weekend fluiten vier mannen de meeste thuiswedstrijden van DVVA-teams.

Edward (Eddy) Terstal, Eric Hoogendorp, Joran Donkers en Stephan Braam.

Als voetballer kennen we allemaal wel de situatie dat je het niet eens bent met een beslissing van de scheidsrechter. Discussies met spelers, je moet het maar leuk vinden. En dat elke week. Wat motiveert onze scheidsrechters om toch weer elk weekend het veld op te gaan? Eddy stoorde zich soms aan thuisfluiters. Stephan floot in het verleden al, verloor het plezier daarin door rompslomp bij de opleiding voor talentvolle scheidsrechters en vond het plezier in fluiten weer terug bij een wedstrijd van zijn neefje. Voor Joran geldt dat hij door een blessure niet meer kon voetballen. Hij miste de sfeer op en rond het voetbalveld en is toen gaan fluiten. ‘Hierdoor sta ik weer echt op het veld en kan ik ook nog iets doen aan mijn conditie.’

Agenda

  • 20 mei Seizoensafsluiting +BBQ
  • 3 juni Box to Box

Tweets