De DVVA topscorer bij de heren van seizoen ‘21-’22 is Jip Frank van Heren 6. Jip maakte in totaal 27 doelpunten, waarvan 17 (!) als invaller. Maar zelfs als deze invallersgoals maar half hadden meegeteld was Jip topscorer geworden, want Luc Kronenberg (Heren 8, 18 goals) en Denny Diepgrond (Heren 8, 17 goals) volgen op respectabele afstand. Hieronder een interview met Jip.

Jip is behalve topscorer ook artiest

  • Welke karaktertrekken hebben je geholpen om DVVA topscorer te worden?

Volgens mij bezit ik geen karaktertrekken die nodig zijn om een goede spits te zijn. Ik ben ook eigenlijk geen goede spits. Een goede spits moet volgens mij enig egoïsme hebben, en dat heb ik niet. Althans: binnen de lijnen niet, buiten de lijnen is een ander verhaal.

Als ik dan iets moet noemen dat me dit seizoen wel heeft geholpen: gewoon zin om lekker te ballen. Noem het “de liefde voor het spelletje”. Ik heb meerdere zaterdagen waarop mijn eigen team (DVVA6) vrij was, meegedaan met andere teams (natuurlijk niet alleen uit liefde voor het spel; ook om zo aan IKEA-middagen en verjaardagen binnen de schoonfamilie te ontkomen). In die 7 wedstrijden met o.a. het 11e en het 13e heb ik wel aardig aan mijn moyenne kunnen werken.

  • Hoe (en wanneer) ben je spits geworden?

Pas op erg late leeftijd. Wij hebben, voordat Hopni en Bart bij ons team kwamen, alleen Bulent als echte spits gehad. Toen hij er een periode niet was, zette Wim, mede-aanvoerder, mij voorin. Het leek mij een vrij slecht idee, maar na een aantal potjes ging het langzaamaan beter. Ik moet zeggen dat ik liever middenveld speel, en mezelf ook meer als nummer 10 zie, maar met allerlei talentvolle middenvelders in ons team, moet ik maar vrede hebben met die spitspositie.

  • Op welke manier scoor je het meest?

Dit seizoen opmerkelijk vaak met het hoofd (10 goals). Hoe dat komt? Geen idee. Julian slingert ze in ieder geval heerlijk voor. Ook Saro, Pat en Beau hebben me van die voorzetten gegeven waar ik alleen maar tegenaan hoefde te knikken. Nu ja: deze hele topscorerstitel zie ik ook meer als de verdienste van dat geweldige team waarin ik elke zaterdag mee mag hobbelen. Wat een fijne venten!

  • Wat was je opmerkelijkste doelpunt van dit seizoen?

De eerste keer dat ik inviel bij het 13e, ergens in februari, had ik 3 goals binnen een half uur, en vlak voor rust kregen we een penalty. Ondanks mijn onbescheidenheid, gaat het me alsnog vrij ver om een penalty op te eisen bij een team waar ik niet in speel. Het hele 13e bleek echter een soort penaltytrauma te hebben, want ondanks de comfortabele 3-0 voorsprong en de abominabele tegenstander, durfde echt werkelijk niemand die bal te nemen. Toen Benjamin mij uiteindelijk echt naar de stip sleurde, heb ik ‘m maar genomen. En dus ook gemaakt.

  • Heb je tips voor DVVA spelers die ook meer willen scoren?

Gouden tip voor mensen die ook topscorer willen worden:

  1. Je kop niet laten hangen als je een keer een (grote) kans mist.
  2. Af en toe iemand uit je eigen team naar een lager team “schoppen”, zodat je een goede reden hebt om daar af en toe in te vallen.

Agenda

  • 23 september Seizoensopening
  • 4 november Oktoberfest
  • 15 november ALV

Tweets