Aanleiding voor dit initiatief: “Tijdens deze week wil de KNVB zoveel mogelijk scheidsrechters bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!”

Voor DVVA aanleiding om eens nader kennis te maken met ‘onze’ scheidsrechters.

Elk weekend fluiten vier mannen de meeste thuiswedstrijden van DVVA-teams.

Edward (Eddy) Terstal, Eric Hoogendorp, Joran Donkers en Stephan Braam.

Als voetballer kennen we allemaal wel de situatie dat je het niet eens bent met een beslissing van de scheidsrechter. Discussies met spelers, je moet het maar leuk vinden. En dat elke week. Wat motiveert onze scheidsrechters om toch weer elk weekend het veld op te gaan? Eddy stoorde zich soms aan thuisfluiters. Stephan floot in het verleden al, verloor het plezier daarin door rompslomp bij de opleiding voor talentvolle scheidsrechters en vond het plezier in fluiten weer terug bij een wedstrijd van zijn neefje. Voor Joran geldt dat hij door een blessure niet meer kon voetballen. Hij miste de sfeer op en rond het voetbalveld en is toen gaan fluiten. ‘Hierdoor sta ik weer echt op het veld en kan ik ook nog iets doen aan mijn conditie.’

Pierluigi Colina is het grote voorbeeld van Eddy: ‘Streng maar rechtvaardig!!!’ (red: zou hij zich ook door hem hebben laten inspireren qua kapsel?)

Dat je als scheids heel wat mee maakt op de velden, blijkt ook wel uit de verhalen van de mannen.

Een grensrechter die tijdens de wedstrijd stond te bellen en vervolgens boos was dat zijn vlagsignaal werd genegeerd. Stephan: ‘Ik heb lang geleden toen het WK Amsterdam nog gesponsord werd door de Postcode Loterij een wedstrijd mogen fluiten in het olympisch stadion voor 3000 man dat was wel een onwerkelijke ervaring.’ Onze Erik haalde onlangs zelf de lokale media met een opmerkelijke actie: een minuut stilte voor de wedstrijd ter nagedachtenis aan zijn overleden kat (19 jaar). Eric: ‘Dit past echt bij mij’. Helaas deelde Joran ook wel een schokkend verhaal. Hij heeft een keer een kopstoot gekregen van een speler. De KNVB heeft toen hard opgetreden en de spelers geschorst voor meerdere jaren. Dat dergelijk gedrag niet thuis hoort op een voetbalveld lijkt overduidelijk, maar als je onze mannen vraagt wat spelers en clubs kunnen doen om het fluiten leuker te maken, is iedereen eensgezind:

“Gedraag je op het veld, zowel richting de scheidsrechter als de tegenstander. En bedank de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd even netjes, ongeacht de uitslag.”

Klinkt logisch toch?! Dat alle vier aangeven dat dit bij DVVA eigenlijk altijd goed zit, stemt ons tevreden.

Mannen, bedankt voor jullie inzet en we hopen dat jullie ook komend seizoen weer veel plezier hebben in het fluiten van wedstrijden bij DVVA.

#scheidsbedankt

Hieronder onze fluitende helden: Stephan Braam, Eddy Terstal, Eric Hoogendorp en Joran Donkers!

stephan

edward

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

erik

Joran

 

Agenda

  • 8 juni Finale nacompetitie H1
  • 15 juni Box to Box

Tweets