Beste geel-zwarte vrienden,

Na een fijne zomerse herstelperiode staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. Het 93e seizoen van onze club! Het is soms lekker om even een voetballoze periode te hebben, maar ik merk dat iedereen nu weer vol enthousiasme klaar staat om aan de gang te gaan. De selectieteams zijn al meerdere weken in training, en ook bij alle andere teams staan de trainingsvelden inmiddels (over)vol. De kantine is weer door ons in gebruik, en de eerste zaterdagse bekerweekenden zijn gespeeld onder tropische omstandigheden. En natuurlijk ervaren we her en der wat opstartproblemen, maar daar zijn altijd oplossingen voor. Seizoen 2023-2024 is onderweg, vooruit DVVA! 

unnamedBen jij een echte goalgetter, een trouwe stofzuiger of hou jij alle ballen uit het net? Dan zoeken wij jou! Wij zijn dames
3 + 4 en we zijn op zoek naar speelsters die ook graag van de zaterdag hun lievelingsdag maken. 

Wie zijn wij? 
Twee teams met meiden van tussen de 24 en de 37 jaar die iedere zaterdag vol overgave proberen de eerste, tweede én derde helft te winnen. 


✔️Da3 strijdt voor het kampioenschap in de vierde klasse.
✔️Da4 tackelt de vijfde klasse.
✔️Da3 traint op maandagavond van 19.00 - 20.30 uur.
✔️Da4 traint op woensdagavond van 19.00 - 20.30 uur.

 

Een keer meetrainen?
Gezellig! Op woensdag 10 mei organiseren we een open training + borrel, zo kun je meteen beide teams leren kennen! Meer info? Neem contact op met: 
Babette (06-29264706 - Da4)
Simone (06-23254860 - Da3) 

We gaan weer klaverjassen! Voorgaande klaverjastoernooien waren een groot succes dus ook dit jaar gaan we weer spelen! Het toernooi vindt plaats op vrijdag 10 maart om 19.30. Om 19.00 gaan de deuren open en kan iedereen zich mentaal voorbereiden op de loting van het speelschema.

Het inschrijfgeld is €5,- per persoon, pinnen bij binnenkomst. Van dat geld zorgen wij dat er wat snacks zijn, barbediening, prijsjes en al het andere wat er nodig is voor een succesvol klaverjastoernooi in huis worden gehaald. Meld je nu aan als koppel of individu via jassen@dvva.nl. Voor de individuele inschrijvers zullen wij een maat zoeken. Net als voorgaande edities zijn spelers die niet lid zijn van DVVA ook van harte welkom. Nodig mensen dus van harte uit en laat ze zich bij ons aanmelden.

We spelen de Amsterdamse variant met verplicht spelen. De spelregels zijn hier te vinden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Klaverjassen http://www.klaverjasunie.nl/ Behalve eeuwige roem zijn er prijzen te winnen!

Het voetbaljaar 2023 is afgelopen zaterdag bij DVVA geopend met het Jaap Heesen ofwel Vuurkorventoernooi. Een mooie mix van jong en oud, vrouw en man (en misschien ook non-binaire personen – laat ik vooral met de tijd meegaan) speelde een aantal wedstrijdjes, dronk en at wat, haalde herinneringen op en maakte goede voornemens. En dat allemaal onder het toeziend oog van vijf (oud-)voorzitters.

Wat een vuurkorf is, behoeft geen uitleg. De naam Jaap Heesen zegt de nieuwe garde van DVVA waarschijnlijk niets en vereist een klein lesje geelzwarte geschiedenis. Jaap kwam in een lang verleden uit voor DVVA als speler, hij floot wedstrijden, en was voorzitter van DVVA in de jaren tachtig. Nadien was hij nog trouw toeschouwer en actief voor de club in verschillende commissies totdat hij in 2006 overleed. Een clubicoon en lange tijd met wijlen Henk van Driest het geweten van DVVA en bewaker van de clubcultuur. Ter nagedachtenis aan hem werd ter afsluiting van het seizoen het Jaap Heesen-toernooi gehouden, dat nu sinds enkele jaren onder de naam Vuurkorventoernooi vooraf gaat aan de nieuwjaarsborrel.

Agenda

  • 23 september Seizoensopening
  • 4 november Oktoberfest
  • 15 november ALV

Tweets